FORMULA 1: Fetel najbrži na Hungaroringu

Autor: B92

Sport

30.07.2017

14:06 >> 15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pobedio je na trci za Veliku nagradu Mađarske ispred klupskog kolege Kimija Raikonena i vozača Mercedesa, Valterija Botasa. Od 11 trka ovogodišnjeg šampionata Fetel je trijumfom u Mađarskoj ostvario četvrtu pobedu u sezoni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sebastijan Fetel na podijumu baca pobednički pehar u vazduh

Fetel je od starta počeo da vozi izuzetno sigurno pa niko nije uspevao da mu ugrozi poziciju.

Trku je obeležio i korektan potez Luisa Hamiltona koji je kroz cilj propustio Botasa i omogućio mu podijum. Valteri Botas je tokom trke propustio Britanca kako bi se Hamilton jurio sa tandemom Ferarija. Pošto nije uspeo da ih stigne, Hamilton je potom uzvratio uslugu.

U borbi za podijum je bio i Maks Ferstapen, koji je pretio da pretekne Finca na četvrtom mestu, što nije uspeo da uradi pa je Ferstapen zavrišio kao peti. Šesti je bio Fernando Alonso. Dvostruki šampion najbržeg cirkusa na svetu je drugi put ove sezone upisao bodove.

Njemu je dobro parirao Karlos Sains iz Toro Rosa, a na osmom mestu se našao Serhio Peres iz Fors Indije. U prvih deset još su se našli Esteban Okon i Stofel Vandome.

Šampionat Formule 1 se nastavlja 27. avgusta, a posle pauze se vozi Velika nagrada Belgije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fetel prolazi kroz cilj, dok je, kao drugi, pred ciljem njegov klupski kolega iz Ferarija Kimi Raikonen

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading