Ivana Španović se sprema za EP!

Autor:

Sport

20.11.2018

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je zbog povrede morala da odustane od učešća na Evropskom prvenstvu u Berlinu naša najbolja atletičarka Ivana Španović nije klonula. Vraća se jača nego ikad!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivana Španović

U toku 2019. godine očekuju je dva velika takmičenja, a to su Evropsko prvenstvo u dvorani, koje će se održati u martu u Glazgovu, kao i Svetsko prvenstvo na otvorenom u Dohi.

Kako se navodi u saopštenju Evropske atletske federacije, Ivana će ovog marta braniti titulu evropske šampionke i pokušaće da treći put zaredom osvoji najsjajnije odličje na kontinentalnoj smotri. Ukoliko bude uspela u tome, ona će postati druga atletičarka u istoriji kojoj je to pošlo za rukom, i krenuće stopama Hajke Drehsler, koja je to uspela da uradi u periodu od 1986. do 1988. godine, kada su se prvenstva Starog kontinenta organizovala svake zime.

Inače, najbolji rezultat u dvorani Ivana Španović ostvarila je u Beogradu na Evropskom dvoranskom prvenstvu koje je održano prošle godine, kada je skočila sjajnih 7,24 metra i tako postala treća najuspešnija skakačica u dalj svih vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading