SRBIJA DOČEKALA LEPE VESTI U TOKIJU: Stiže POJAČANJE iz Beograda!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

26.07.2021

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativci Srbije u atletici i kajaku večeras su letom preko Istanbula otputovali u Tokio na Olimpijske igre.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Svi sportisti će se po dolasku u glavni grad Japana smestiti u Olimpijsko selo.

Reprezentacivci Srbije u atletici za Olimpijske igre u Tokiju su: Ivana Španović, Marija Vučenović, Dragana Tomašević, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević.

Dragana Tomašević je juče doputovala u Tokio.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje, trener Goran Obradović istakao je da očekuje da atletičari dostojno reprezentuju Srbiju, i ako je mogće, da postave svoje nove lične rekorde.

- Plasman ne zavisi samo od njih, već i od konkurencije, ali se nadamo bar jednoj medalji - istakao je Obradović pred poletanje.

Nakon Pekinga, Londona i Rija, Ivana Španović putuje i na Igre u Tokiju.

Najveći uspeh je ostvarila u Riju 2016. godine, kada je osvojila bronzanu medalju.

- Bila bih neskromna kada bih rekla da nemam velike ambicije posle medalje u Riju. Moj tim i ja znamo za šta sam spremna, i koliko sam spremna. Izuzetno se radujem i jedva čekam da počnu Igre - rekla je Španovićeva.

RepublikaFoto: Starsport
Ivana Španović

Marija Vučenović predstavljaće Srbiju na Igrama u Tokiju u disciplini bacanje koplja i ne krije uzbuđenje što će prvi put nastupiti na najvećoj sportskoj smotri.


- Srećna sam što sam deo olimpijskog tima Srbije. Cilj mi je da uđem u finale, a u finalu je sve moguće. Daću sve od sebe - rekla je Marija.

Prvi put na Olimpijske igre putuje i Armin Sinančević koji ističe da se dobro spremio za takmičenje.

- Idem spreman na Igre. Daću sve od sebe da svoju zemlju predstavim u što boljem svetlu. Boriću se za finale, a tamo je upravo sve moguće - rekao je Armin.

Bogato olimpijsko iskustvo poseduje Asmir Kolašinac, koji ističe da

će na Igrama u Tokiju dati sve od sebe i da bi bio istorijski uspeh da imamo dva bacača kugle u finalu.

- Na Igrama u Tokiju biće jaka konkurencija, čak 52 takmičara ima rezultate preko 21,10 metara. Biće teško u toj konkurenciji biti u finalu, ali ja sam se dobro spremio - istakao je Asmir.

Od srpskih atletičara prva će na Igrama nastupiti Dragana Tomašević, 31. jula. Ivana Španović nastup na Igrama počinje 1. avgusta, dok Marija Vučenović, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević nastupaju u Tokiju 3. avgusta.

Srbiju će u Tokiju predstavljati troje kajakaša: Milica Starović, Strahinja Stefanović i Bojan Zdelar.

Starović će drugi put učestvovati na Olimpijskim igrama.

- Presrećan sam što konačno krećemo na Olimpijske igre. Imali smo godinu dana više da se usavršmo. Bitno je da tamo idemo mirne glave i da ćemo dati sve od sebe - rekla je Milica.

Strahinja Stefanović ne krije da očekuje najviswe na svojim prvim Igrama.

- Uzbuđen sam jer je napokon došao trenutak da putujem na svoje prve Igre. Nadam se da vas nećemo razočarati - ističe Strahinja.

Svoj debi na Olimpijskom sceni imaće i Bojan Zdelar. On će učestvovati u disciplinama K1 - 200m i K1 - 1000m.

- Čast mi je što sam deo Olimpijskog tima Srbije sa samo 21 godinom. Naporno smo se pripremali i svi smo izuzetno dobro pripremljeni i idemo tamo da se borimo za što bolji plasman - kaže Bojan.

Glavni trener reprezentacije Akoš Verecki istakao je da očekuje samo najbolje.

- Bila je ovo velika avantura, jer su Igre odložene za godinu dana. Bio sam na Olimpijskim igrama tri puta kao sportista, a sada prvi put idem na Igre kao trener. Pripreme su bile dobre, nije bilo povreda i to je bitno. Jedva čekamo takmičenje - rekao je Verecki.

Milan Ðenadić, trener sve tri posade, istakao je da se nada da će kajakaški tim Srbije obradovati celu naciju rezultatima u Tokiju.

U disciplini K1 - 200m Milica Novaković će nastupiti 2. avgusta, dok će takmičenje u K1 - 500m početi 4. avgusta.

Bojan Zdelar će na Igrama u Tokiju nastupati u dve discipline K1 - 200m i K1 - 1000m. U disciplini K1 - 200m nastupa 4. avgusta, dok u K1 - 1000m nastupa 2. avgusta.

Strahinja Stefanović će na svom debiju na Olimpijskim igrama nastupati 4. avgusta u disciplini K1 - 200m.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading