OTVORENO - Čanak o Jankoviću, porazima, Zagorcu, Braunu i nastavku sezone

Autor:

Sport

23.10.2018

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je u krizi... Posle poraza od Asvela, četvrtog vezanog, trener Nenad Čanak smatra da će njegova ekipa biti mnogo bolja u nastavku sezone.

RepublikaFoto: Starsport

- Znali smo i pre meča da je Asvel fizički jak, zbog čega nam je zadavao probleme na niskom postu. Iskoristili su prednost u odnosu na naše bekove, pre svih Pejdža, Nikolića i Marinkovića. Pogađali su šuteve. I kad smo primili skoro 50 poena u prvom poluvremenu teško je bilo očekivati nešto ekstremno u nastavku. Podsetiću da je Asvel odlična ekipa i da nema poraz u prvenstvu Francuske. U ovom trenutku je bolji od nas - rekao je Čanak.

On je dodao i da je ekipa dosta pala.

- Svakako da prethodna tri poraza nisu pomogla. A odigrali smo previše mekano na niskom postu, nisu to bile kretnje Asvela, već korišćenje fizičke snage. U ovom trenutku, psihologija nije na našoj strani, ali smo igrali protiv izuzetne ekipe.

Čanak je siguran da Partizan može bolje.

- Ako budemo čvršći u odbrani i rezultati će biti bolji. Bez skrivanja i lažnje demagogije, napravli smo veliki kiks u Novom Mestu, a ono u Valensiji i protiv Asvela... Mlada smo ekipa, kad imaš problem u masi i kilaži onda nemaš ni sigurnost u napadu. Onda primiš 50 poena od Asvela za poluvreme.

Mladi trener je dodao da nije zabrinut.

- U petak imamo novu utakmicu. Sve je ovo iza nas. A u Evrokupu je cilj da prođemo grupu, konkurentni smo. U ABA ligi samo naparavili kiks u Novom Mestu, a sad kad smo kompletni verujemo da ćemo moći da ispunimo ciljeve.

On se osvrnuo na Jankovićevu partiju.

- Stefan je igrao više nego što je bilo očekivano. Pokazao je kvalitet za koji smo znali da poseduje. Čovek od 210 centimetara na četvorci, atletski vrlo sposoban, kako vreme bude odmicalo davaće nam više nego večeras. Braun stiže sutra, smatramo da će biti pojačanje i da će doprineti ostvarenju ciljeva.

Zagorac je još uvek van stroja.
- Povreda zadnje lože je delikatna. Dok ne budemo sto posto sigurni nećemo rizikovati. Za petak - nisam siguran da će igrati", rekao je Nenad Čanak, izrazivši nesigurnost po pitanju da li će Zagorac moći na parket protiv Zadra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading