NIKO NIKAD KAO JOKIĆ: MVP partija našeg košarkaša protiv Finiksa!

Autor:

Sport

21.10.2018

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš reprezentativac Nikola Jokić odigrao je neverovatan meč u pobedi njegovog Denvera nad Finiksom (119:91). Visoki Somborac uspeo je da ostvari tripl-dabl bez promašaja iz igre!

RepublikaFoto: AP/Tanjug/Frank Franklin Li
Nikola Jokić

Susret je završio sa 35 poena, 12 skokova i 11 asistenicija, što mu je prvi tripl-dabl u sezoni. Kazaće neko „pa, šta, zna on to i bolje“ ili „uvod je sezone, odbrane skoro da ne postoje“, međutim, pazite sad. Ubacio je svih 11 pokušaja iz igre. Od toga tri trojke, pa još zakucavanja, pa pogoci pod faulom. Milina gledati. Takav poduhvat, da ne promaši ništa iz igre, a ubaci više od 30 poena, ostvario je samo još jedan košarkaš u NBA istoriji. Čuveni Vilt Čemberlejn. I to dvaput (1966. i 1967). I evo 50 i kusur godina kasnije – Jokić.

Nikola je utisak, samo na tren, pokvario tako što od 11 slobodnih bacanja nije realizovao jedno! Ne mari. Pogotovo ako se zna da je učinak upotpunio sa jednom blokadom, četiri ukradene lopte i nijednom prodatom. Sve bi bilo svršeno i za njega i za Denver da se nije povredio Vil Barton, koji je na nosilima iznet iz dvorane, posle udarca u kuk, pa beka Nagetsa po svemu sudeći čeka malo duža pauza.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading