EVROLIGO, DOBRODOŠLA NAZAD: CSKA silan na startu protiv Karijeve Barse!

Autor:

Sport

11.10.2018

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši CSKA iz Moskve odlično su otvorili sezonu u Evroligi. Premijera za Ruse, ali i za čitavu sezonu najjačeg evropskog takmičenja protekao je u znaku samo jednog tima, a to je ovog puta bio domaćin (97:75).

RepublikaFoto: euroleague.net
Nando de Kolo

amo u prvih 10 minuta se četa Svetislava Pešića držala pred naletim Armejaca. Odolevala je Barsa, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a onda je od drugog kvartala krenula serija nemilosrdnih Rusa. CSKA je za tili čas stigao do dvocifrene prednost i poluvreme završio sa 22 poena prednosti. Klajburn i Hising su bili nerešive enigme za odbranu Katalonaca, a pratio ih je De Kolo.

Bilo je jasno da Pešićev tim nema snage da uzvrati i opet uspostavi neku rezultatsku neizvesnost. U trećem kvartalu su se priključili Hajns i Hanter i CSKA je sve do finiša četvrtine imao 15 do 20 poena prednosti. Barsa je uspela da smanji deficit na devet poena početkom poslednje četvrtine, ali su Armejci opet razgoropadili i preko Rodrigeza, Kurbanova i De Koloa opet podigli na dvadesetak razlike. CSKA je bio sjajan sa linije penala (31/34) i bolji u šutu za tri poena sa 10/22 naspram Barsinih 8/25.  

Kori Higins (5/7 za tri poena) sa 18 i Nando De Kolo sa 17 poena su bili najefikasniji u pobedničkom timu, dok je Vil Klajburn sa 13 poena i devet skokova bio nadomak dabl-dabla. Novajlija Kajl Kjurik sa 15 i Jaka Blažič sa 11 poena su bili jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom u katalonskom timu. Toma Ertel je imao čak 12 asistencija, ali je to devalvirao šutem iz igre: 1/8 za tri i 1/3 za dva poena. 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading