MEGA OD GOTOVOG NAPRAVILA VERESIJU: Igokea (ipak) "pala" u prvom kolu ABA lige!

Autor:

Sport

30.09.2018

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Mega Bemaksa ostvarili su pobedu na otvaranju sezone u ABA ligi. Naš predstavnik bio je bolji od Igokee sa 80:79 (18:15, 22:18, 21:20, 19:26). Dominantna igra ispod obruča napravila je razliku.

RepublikaFoto: bcmegabasket.net
KK Mega Bemaks

Kako je krenulo, tako se i završilo. Mega je već u prvoj četvrtini povela i tu prednost čuvala je do kraja meča. U jednom momentu bilo je čak 17 poena razlike za srpski tim, međutim ta prednost je počela da se topi. Na pola poslednje četvrtine semafor je pokazivao "samo" četiri razlike za goste.

Ipak, trgli su se izabranici Dejana Milojevića i brzo se ponovo popeli na nedostižnih 10 poena prednosti. Međutim, poslednji minut meča doneo je veliko uzbuđenje, na devet sekundi do kraja Igokea pogađa za "minus jedan", a na drugoj strani Mušidi maši oba bacanja. Ipak, nije bilo dovoljno vremena za domaće da naprave veliko iznenađenje i potpuni preokret.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Goga Bitadze sa 24 poena i 12 skokova, a pratio ga je Kostja Mušidi sa 16. Kod domaćih istakao se Tomislav Zubčić sa 29 poena. Koliko su gosti bili bolji najbolje svedoči i odnos asistencija i skokova gde je Mega "razbila" ekipu iz Laktaša. Uspešnih dodavanja imali su šest više, dok su loptu ispod obruča hvatali čak 46 (15 ofanzivnih) puta, što je za 20 više od protivnika!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading