CRVENO-BELI FAJTERI: Faje i Perperoglu znaju kako protiv Budućnosti!

Autor: mozzart sport

Sport

23.09.2018

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde Mohamed Faje i Stratos Perperoglu su spremni da osvoje prvi trofej ove sezone. Motivisano i energično su najavili finale sa Budućnosti.

RepublikaFoto: Starsport
Perperoglu zna kako protiv Budućnosti!

Lako su crveno-beli izašli na kraj sa Cedevitom.

- Sve je polazilo iz dobre odbrane. Bili smo jako usresređeni na to da odigramo dobru odbranu i znali smo šta nam je taj pristup doneo. Zato je važno da i u narednim utakmicama pokažemo istu energiju i posvećenost- kaže Mohamed Faje.

Utakmica protiv Olimpije im je bila znak da moraju da podignu odbranu na viši novo, što su i uspeli u polufinalu.

RepublikaFoto: Starsport

- Kada smo prošli kroz situaciju da primimo 28 poena od Olimpije u prvoj četvrtini, pogledali smo se i rekli jedni drugima da to mora da se promeni protiv Cedevite. Da moramo da budemo mnogo opasniji. Njih je to možda iznenadilo. Pokazali smo jak karakter. Jasno je bilo da će nam Cedevita odgovoriti u nekom trenutku jer ima vrlo talentovanu grupu momaka. Mi smo ipak držali ritam i pobedili- nadovezuje se na Fajeove reči Perperoglu.

Potpuno su promenili pristup u meču sa Zagrepčanima.

- Odlučili smo da od prve lopte nagazimo odbranu i to se isplatilo. Trener nam je od prvog okupljanja rekao da moramo da igramo tako, mi smo to i uradili. Promenili smo sam pristup igri. Mnogo više agresivnosti, posebno kada branimo koš. To smo pokazali u prvom delu utakmice. E, protiv Budućnosti to mora da ode na sledeći nivo, da držimo konstantnu svih 40 minuta. To će nam pomoći da pobedimo- kaže Faje.

RepublikaFoto: Starsport

Perperoglu i Faje znaju kako sa šampionom Jadranske lige.

- Budućnost ima dobar tim i ja očekujem odličnu utakmicu. Takođe, očekujem veliku podršku publike, a meč protiv Budućnosti vidimo kao veliki test. Ključ je jaka, čvrsta odbrana- napominje Faje.

- Budućnost je evroligaški tim. Bitno je samo da počnemo kao što smo ušli u meč sa Cedevitom, pa ćemo da vidimo ko je bolji i ko će pobediti- rekao je Perperoglu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading