Evo zašto je trostruki osvajač Evrolige došao u Zvezdu!

Autor: novosti.rs

Sport

01.09.2018

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi igrač Crvene zvezde, Stratos Perperoglu, nije se dvoumio oko dolaska u crveno-bele, a otkrio je šta je presudilo da dođe u Beograd.

RepublikaFoto: Starsport
Pred novim izazovima!

Poziv novog stratega Crvene zvezde Milana Tomića prihvatio je bez dvoumljenja. Upoznat je sa srpskom školom košarke od svojih početaka.

- Mog prvog trenera nisam video od 14. godine. Učio me je osnovama igre, zaista mi je mnogo pomogao na početku karijere. Srpska škola košarke je najuspešnija u Evropi. Blagosloven sam time što sam u karijeri imao priliku da radim sa velikim srpskim trenerima- priča trostruki osvajač Evrolige za "Novosti".

Sa Tomićem je već sarađivao tokom dve sezone u Olimpijakosu.

RepublikaFoto: Starsport

- Prvi razgovor o mom dolasku ovde vodili smo prošlog leta, kada je postojala mogućnost da postane trener Crvene zvezde. Pitao me je da li bih igrao za Zvezdu. Rekao sam - Naravno, to je veliki klubŽelim da mu pomognem iskustvom da ova mlada i talentovana ekipa što brže prođe period tranzicije.

A evo šta kaže o "zemlji košarke".

- Srbi obožavaju košarku, dovoljno je da prošetate ulicama da biste to osetili. Umnogome me podseća na Grčku. Želim da nastavim da pobeđujem, to je moja strast. Posle hoda silaznom putanjom u proteklih par godina, želim da završim karijeru na pobednički način. Bilo bi sjajno imati uspešnu sezonu sa klubom velike tradicije kakav je Zvezda- rekao je Perperoglu.

Ove sezone ABA liga će biti izuzetno jaka, što je njemu dodatni motiv.

RepublikaFoto: Starsport

- Biće to veoma jako takmičenje: Cedevita, Budućnost, Partizan... To je dobro i za ligu i za nas, jer ćemo svake nedelje imati priliku da igramo dobre utakmice. Titula donosi ulazak u Evroligu, što je sjajna motivacija za sve timove, velika nagrada i određuje da li ste imali uspešnu sezonu- rekao je Perperoglu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading