MAČVAN SE VRATIO POD OBRUČE: Evo kada će PONOVO obući dres reprezentacije!

Autor: Blicsport

Sport

21.08.2018

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle više od šest meseci pauze Milan Mačvan je ponovo na terenu, prema njegovim rečima potpuno se oporavio, a otkrio je i kada će ponovo obući dres reprezentacije.

RepublikaFoto: Starsport
Mačvan ponovo na terenu!

Mačvan je nedavno uspešno prošao sve medicinske testove i lekarske preglede i dobio dozvolu da se vrati na teren, u razgovoru za Blic govorio je o oporavku i očekivanjima po povratku pod obruče.

- Sjajan je osećaj ponovo biti na parketu. Najvažnije je da sam se u potpunosti oporavio od povrede i da sam dobio zeleno svetlo da počnem da treniram sa ekipom- rekao je Mačvan.

Prvi put u karijeri se susreo sa ovako teškom povredom, a izuzetno je motivisan pred nove izazove.

RepublikaFoto: twitter.com/fcb_basketball

- Osećam se odlično i veoma sam srećan što sam ponovo na terenu uz svoje saigrače. Šest meseci je zaista dug period, oporavak je bio monoton, ali kada se uđe u pravi košarkaški trening sve je mnogo lakše. Procene lekara su bili da će rehabilitacija trajati od šest do deset meseci, tako da na kraju mogu biti zadovoljan, jer sam uspeo da se oporavim u najkraćem mogućem roku. Uželeo sam se košarke i veoma sam motivisan da ovaj pripremni period odradim na najbolji mogući način- rekao je Mačvan.

Reprezentaciju Srbije 13. i 16. septembra očekuje nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i veoma važni mečevi protiv Grčke i Estonije, ali Mačvan nije siguran u svoju spremnost za mečeve u dresu reprezentacije.

RepublikaFoto: fiba.basketball

- Nisam se bavio prognozama i razmišljao u tom smeru. Iako je celokupan oporavak išao dobro i tekao po planu, to je bilo pomalo nezahvalno. Videćemo još kako će se stvari odvijati kada budem ušao u kontakt, ali smatram da ne bi rebalo da bude problema. Ipak, ne znam koliko je realno da moje prve utakmice posle ovako duge pauze budu u dresu sa državnim grbom. Idealno bi bilo da se oprobam u nekim prijateljskim mečevima, a tih utakmica neće biti do 10. ili 12. septembra-  rekao je Mačvan za Blicsport.

Srpski reprezentativac je svestan važnosti narednih utakmica protiv Grčke i Esonije i nada se da će Srbija nastupiti u najjačem sastavu.

- Takmičenje je vrlo specifično. Nezgodno je i za igrače i za trenere, jer se odigrava usred klupske sezone, utakmice igrate u sastavu koji nikada pre nije bio na okupu i nije imao priliku da igra zajedno. Bodovi se prenose, tako da je svaka utakmica veoma važna. Mnogo je bitno da se dobiju ta dva duela sa Grčkom i Estonijom, a ja sam po običaju optimista i verujem da imamo kvalitet. Takođe, nadam se da bi i neko od talentovanih juniora koji su osvojili titulu prvaka Evrope možda mogao da dobije šansu- rekao je Mačvan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading