SVETLA BUDUĆNOST! "ORLIĆI" su prvaci Evrope!

Autor:

Sport

05.08.2018

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Letonije u finalu Evropskog prvenstva rezultatom 99:90.

RepublikaFoto: Kss.rs
Šampioni!

Sjajno su srpski mladi košarkaši otvorili meč, poentirali su sa svih pozicija, dominirali pod košem. Litvanci, nisu imali rešenje za naše centre koji su bili izuzetno raspoloženi. Krenuo ih je i šut za tri poena, pa je prva četvrtina završena rezultatom 32:20.

Nastavili su "Orlići" da grizu za svaku loptu, nisu dozvoljavali Letoncima da ugroze njihovu nadmoćnost, leteli su po terenu. Pecarski je ubacio čak 20 poena, pratio ga je Petrušev sa 17, odnosno Paunović sa 10, dok je kod Letonaca Zagaras postigao 15. Rezultatom 54 :41 završena je druga četvrtina.

RepublikaFoto: fiba.com

U trećoj četvrtini su Letonci pokušali da se koliko toliko vrate u meč, počeli su bolje da kombinuju, ali nije bilo dovoljno. Prednost je uvećana, "Orlići" su dominirali na terenu, pogotovo ispod koševa. Pecarski nastavio da dominira i došao do 31. poena na susretu, pratio ga je Petrušev. Na kraju treće četvrtine bilo je ubedljivih 79:65.

Uhvatili su Letonci rezultatski priključak u poslednjoj četvrtini zahvaljujući dobrom šutu sa distance. Kuruc je pogodio tri trojke i koliko toliko učinio finale zanimljivijim. Međutim, Letonci su bili u naletu, dolaze do -5, naši igrači su bili u grču. Međutim, staloženo su odigrali naši momci poslednja dva minuta, nije bilo vremena za Letonce. Srbija je prvak Evrope!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading