KK Partizan dobio ogromno pojačanje

Autor:

Sport

25.07.2018

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški klub Partizan je dobio novo pojačanje, koje se neće naći na terenu već pored Nenada Čanka. Pojačan je stručni štab.

RepublikaFoto: Starsport
Milna Minić i Dule Vujošević

Ono što je bilo najavljivano u prethodnom periodu je dobilo potvrdu – Milan Minić će u naredne dve godine obavljati funkciju savetnika šefa stručnog štaba i svojim bogatim iskustvom i savetima pomagaće Nenadu Čanku.

Minić je član stručnog štaba košarkaške reprezentacije Srbije od 2013. godine i samo u ovom mandatu je bio deo tima koji je srpskoj košarci doneo olimpijsko, svetsko i evropsko srebro. Osim sa nacionalnim timom, novi savetnik Nenada Čanka je od 1991. do 2001. radio sa Dušanom Ivkovićem u PAOK-u, Panioniosu, Olimpijakosu i AEK-u.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Minić

Nakon toga, samostalno je vodio Aris i Keln, posle čega se kao deo stručnog štaba vratio u Olimpijakos. Usledio je angažman u Armaniju, potom mesta prvog trenera Vojvodine, Lokomotive Rostov, El Džaša i ponovo Arisa. U međuvremenu je usledilo i angažovanje u reprezentaciji Srbije (od 2013), kao i CSKA (2009-2010), odnosno Panatinaikosu (2015-2016).

U košarkaškoj reprezentaciji naše zemlje, Minić je radio sa Dušanom Ivkovićem, Željkom Obradovićem, Svetislavom Pešićem i Aleksandrom Đorđevićem, a bio je deo stručnih štabova koji su našoj zemlji doneli svetsko zlato (1998) i srebro (2014), olimpijsko srebro (2016) i evropsko zlato (1995, 2001).

Tokom bogate klupske karijere, Minić je osvajao i Evroligu (1997), Saporta Kup (2000) kao i dva prvenstva Grčke i četiri nacionalna kupa te zemlje.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Minić u nacionalnoj selekciji pored Saleta Đorđevića

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading