JOKARA ZARADIO 5 budžeta Sombora!

Autor:

Sport

11.07.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta sve možeš u Denveru kad si Nikola Jokić?! Analogno čuvenom filmu iz 1995, igrom slučaja godine rođenja našeg košarkaša, srpski centar sa zaradom od 126 miliona evra (148 miliona dolara) za pet sezona bukvalno može da sam puni dvoranu Nagetsa. I to ne jednom, već 153 puta, odnosno gotovo dve sezone, jer prosečna cena karte na 19.520 mesta iznosi 42 evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

I ne samo to. Kada bi rešio da se oduži rodnom Somboru, Jokić bi pet puta mogao da sam isfinansira opštinski budžet, koji ove godine iznosi oko 24 miliona evra (2,8 milijardi dinara). Tačnije, svih pet sezona ugovora bi mogao da puni kasu grada. Takođe, kada bi svaki cent potrošio na svoju najveću životnu strast - konje, Nikola bi postao vlasnik verovatno najveće ergele na svetu. Mogao bi da kupi 8.400 najčistokrvnijih grla koja se mogu naći u Srbiji. Njihova cena doseže do 15.000 evra, a ako bi imao skromniji izbor, onda bi mu trebalo nekoliko puta veće imanje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija: Foto

Isto bi se desilo i kada bi se okrenuo dečačkom poroku - hrani. Punački dečačić iz Sombora tamanio je pljeskavice i burek, a danas bi platom mogao da hrani ne samo sebe, već i neku omanju zemlju na određeno vreme. Računica sa cenom bureka od oko 120 dinara, odnosno pljeskavice od oko 250 dinara je jasna. Koliko evra na računu, toliko doručaka, recimo sa sirom, ili upola manje ručkova sa mlevenim mesom u lepinji.

Jokićeva kupovina od plate:

5 budžeta Sombora

153 pune dvorana Denvera
8.400 rasnih konja
126 miliona bureka sa sirom
63 miliona pljeskavica

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading