Dončić pred draft: KAJAĆE SE KO ME NE IZABERE!

Autor:

Sport

19.06.2018

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi košarkaš Real Madrida Luka Dončić čeka NBA draft se velikim samopouzdanjem, a sasvim je izvesno da će biti biran sa prvog, ili drugog mesta 21. juna uveče.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dončić dominirao u Evroligi ove sezone

- Od prvog do petog mesta, bilo bi neverovatno kada bih tu bio izabran, pogotovo za momka koji dolazi iz Evrope. Moram to da pokažem na terenu, da se dokažem. Posle moje ruki sezone, videću ko je napravio grešku kada me nije draftovao. Motivisan sam za draft i uzbuđen što ću igrati protiv NBA zvezda – to je najveći izazov za mene, ostati tu dugo - rekao je Dončić u intervjuu za "Yahoo Sports".

MVP Evrolige u ovoj sezoni je izjavio da se najlepše oseća na poziciji plejmejkera.

- Volim da imam loptu u rukama i da igram za druge, tako da volim da sam organizator igre. Ipak, mogu da igram pozicije od jedan do četiri, to je prednost koju imam u odnosu na sve ostale. Želim da učinim saigrače boljima, uradiću sve za tim. Srećan sam kada igram pleja, tada mi je sve lakše, mogu da kreiram i sa posta... Od samog početka u Realu uvideo sam da volim da kreiram za druge, volim da igram pik-en-rol sa loptom u rukama i da dodajem sa svakog mesta na terenu. Od početka sam hteo da budem plejmejker - objašnjava Dončić.

Čak je i legendarni plejmejker Finiksa Stiv Neš izjavio da je Dončić kompletan košarkaš.

- Veliki je i dovoljno pokretan za modernu košarku, može da čuva više pozicija – vešt je, ima pobednički mentalitet i osobine vođe - rekao je dvostruki MVP NBA lige (2005, 2006).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading