KOKOŠKOV: Dončić najtalentovaniji košarkaš sa kojim sam sarađivao

Autor:

Sport

31.05.2018

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Finiks Sansa Igor Kokoškov govorio je u superlativima o mladom košarkašu Reala Luki Dončiću, koji bi od sledeće sezone mogao da zaigra za tim iz Arizone. Sansi imaju pravo na prvi pik na predstojećem draftu 21. juna, a to bi upravo mogao da bude Dončić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igor Kokoškov

Sansi imaju pravo na prvi pik na predstojećem draftu 21. juna, a to bi upravo mogao da bude Dončić.

- On je neverovatno talentovan igrač. Verovatno najtalentovaniji kojeg sam trenirao za u dosadašnjoj karijeri. Ne kažem da je najbolji, ali najtalentovaniji da - kazao je Kokoškov u "The Outlet" podkastu.

Rival 19-godišnjem beku je centar sa Univerziteta Arizona Deandre Ejton. Prednost Dončića je ta što je uspešno sarađivao sa Kokoškovim u slovenačkoj reprezentaciji, predvodivši Slovence do evropske titule prošlog leta.

- Važno je da, pored talenta koji košarkaš ima, bude jasno i gde ga vidimo u narednim godinama. Dončić je učinio mnogo za mene i slovenačku reprezentaciju. Igrao je veoma dobro na Evropskom prvenstvu. Pokazao je da zaslužuje pažnju koja mu je posvećena u poslednje vreme. Uživao sam radeći sa njim - dodao je srpski stručnjak.

Dončić iza sebe ima izvanrednu sezonu. Sa madridskim Realom je osvojio Evroligu i ujedno je proglašen za MVP tog takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading