Rivers i sledeće sezone vodi Tea i Bobija

Autor:

Sport

23.05.2018

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki košarkaški trener Dok Rivers produžio je saradnju sa franšizom Los Anđeles Klipersa.

RepublikaFoto: twitter.com/LAClippers
Košarkaši La Klipersa

Rivers, koji je trener sa najvećim procentom pobeda u istoriji Klipersa, u LA je došao 2013. godine i za to vreme ostvario je učinak od 259 pobeda 151 poraza.

- Dok je jedan od najboljih trenera u NBA, a upravo je imao jednu od najboljih sezona u Klipersima. Verujem da će on voditi ovaj borben tim i usput nastaviti da bude odgovoran za sve što se desi - rekao je predsednik ekipe Stiv Bolmer.

Rivers je sezone 1999/2000 bio trener godine, a 2008. je vodio Boston Seltikes do šampionskog prstena. Dva puta je osvajao istočnu konferenciju, a za Kliperse je nastupao i kao igrač pre skoro 20 godina. 

- Ponosim se uspehom koji smo ostvarili u prethodnih pet godina, ali imamo još dosta posla. Prošle sezone smo imali broje izazove, a dokazali smo da imamo veliki talenat i još veći potencijal. Jedva čekam da se v ratim poslu na terenu i da pomognem našim igračima u razvijanju i takmičenju sa NBA elitom - rekao je Dok Rivers. 

Miloš Teodosić i Boban Marjanović i dalje su članovi Klipersa, a pod "kormilom" Riversa Teo je igrao dobro, sa ograničenom minutažom, ali i velikim poverenjem. Sa druge strane, Bobi je posle trejda iz Detroita minute dobijao kao i prethodnih godina u drugim ekipama – "na kašičicu". 

Detalji ugovora, kao i njegova dužina, još uvek nisu zvanično objavljeni

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading