OBRADOVIĆ HVALI DIKSONA: Znao sam da će biti sjajan

Autor: Tanjug

Sport

18.05.2018

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović bio je prezadovoljan načinom igre i pobedom svog tima nad Žalgirisom (76:67) istakavši da zasluge za finale Evrolige u Beogradu pripadaju samo igračima.

RepublikaFoto: Starsport
Obradović juri novu titulu u Evroligi

- Žalgiris je i večeras pokazao karakter, imali smo nekoliko puta veliku prednost, ali su se vraćali, sve do finiša. Zasluženo smo u finalu, pobedili smo odličan tim i srećan sam zbog mojih igrača - rekao je Obradović posle meča.

Srpski stručnjak pohvalio je svoje košarkaše, bez zamerki na to što su dozvolili protivniku da se vraća u egal posle dvocifrenog vođstva jer smatra da da je to normalno kada je preko puta ekipa poput Žalgirisa.

- Hteli smo da zaustavimo njihov šut za tri poena, posebno Pangosa i Milaknisa. Mislim da smo u tome uspeli - dodao je on.

Obradović je posebno pohvalio Bobija Diksona, čoveka odluke sa 19 poena, posebno u trenucima kada se lomio meč.

- Svi će sada da pričaju o njemu, mnogi će se iznenaditi zbog minutaže. Bio sam uveren da će ovako odigrati. Neverovatno je odigrao, ali Bobi je takav i nije mu prvi put da se nađe u ulozi čoveka odluke. Malo igrača ima karakter kao on. Sve što smo uradili zasluga je svih igrača - naveo je Obradović.

Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus označio je Diksona kao odlučujući faktor meča.

- Bila je čudna utamica, bili smo "zamrznuti", verovatno zbog atmosfere. Nisam očekivao da će moći, ali smo morali da budemo bolji i skoncentrisaniji. Morali smo da budemo agresivniji na Diksonu - zaključio je Litvanac.

Fenerbahče će u finalu igrati protiv Reala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading