Željko Obradović: PARTIZAN I ZVEZDA ZASLUŽUJU DA IGRAJU EVROLIGU!

Autor: Večernje novosti

Sport

18.05.2018

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najtrofejniji evropski košarkaški trener Željko Obradović je u razgovoru za "Večernje novosti" izjavio da smatra kako naša dva najveća kluba Partizan i Crvena zvezda zaslužuju da igraju u Evroligi.

RepublikaFoto: Starsport
Obradović: Srpska košarka zaslužuje dva kluba u EL

On kaže da činjenica da naredne sezone Srbija neće imati predstavnika u Evroligi veliki udarac za našu košarku.

– Mislim da nije dobro, ali se nadam da će to već sledeće sezone da se promeni. Jasna su pravila kako se ulazi u Evroligu - rekao je Obradović za ,,Novosti”.

Partizan već četiri sezone ne igra u Evroligi, Zvezda je nakon pet uzastopnih učešća ostala bez plasmana u najjače košarkaško klupsko takmičenje. Oba naša kluba su u Evroligi učestvovali u sezoni 2013/14.

– Mislim da i Partizan i Crvena zvezda imaju kvalitet, trebalo bi da budu stalni članovi Evrolige. Nadam se da će to u budućnosti da se dogodi. Srpska košarka i ta dva kluba to zaslužuju, pre svega zbog onoga što su uradili u prošlosti, a i zbog onoga što predstavljaju u ovom trenutku, sa ogromnom armijom navijača. I jednima i drugima želim da u što skorije vreme budu zajedno u Evroligi - dodao je Obradović.

On je dodao da se nada i proširenju Evrolige u skorijoj budućnosti.

– Možda će biti moguće da se to desi, a ja se tome najiskrenije nadam - kaže Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading