POHVALE: Gasol stao uz Kokoškova

Autor:

Sport

12.05.2018

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Kokoškov je čovek o kojem bruji NBA liga... Naš trener postao je prvi Evropljanin koji je seo na klupu nekog tima u SAD. Ispisao je istoriju a to se baš svidelo legendarnom Pau Gasolu.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket

Iskusni Španac ističe da je sjajno što je svet dobio nekoga kao što je Kokoškov.

- Mislim da je fantastično što je Kokoškov trener Sansa, moram da vam kažem to je za mene bilo specijalno. Pre 17 godina sam draftovan i od uvek su ljudi komentarisali da ne možeš da uzmeš Evropljanina kao trećeg na draftu. Svi su govorili da ima talenat, ali za u drugu rundu. Treba uzeti nekoga sa instinktom ubice, Evropljani su mekani, tako su govorili. Vidite danas uzimaju Evropljane na draftu na visokim pikovima, a ove godine dolazi Luka Dončić i ko zna možda i on bude prvi pik broj jedan iz Evrope - rekao je Gasol.

On se osvrnuo i na mogućnost da žena postane trener jednog NBA tima.

- "Timovi su počeli da ubacuju evropske trenere i imaju uspeha. Neću da poredim Igora i Beki (Hemond), ali, to je predivno. NBA i treba da proširi svoje vidike ka nečemu novom - zaključio je Gasol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading