ŽELJKO JE TATA SVIM TRENERIMA NA F4!

Autor:

Sport

12.05.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski i evropski trener Željko Obradović je, figurativno rečeno, tata svim svojim rivalima na predstojećem fajnal-foru Evrolige, koji će se od 18. do 20. maja održati u beogradskoj Štark areni

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Obradović je 9 puta osvojio Evroligu

On će braniti titulu sa turskim Fenerbahčeom, a treneri ostalih učesnika na ovaj ili onaj način učili su zanat od svog trenerskog oca, čoveka koji će u rodnoj zemlji jurišati na jubilarni 10. pehar namenjen prvaku Evrope!
Poređenja radi, najtrofejniji klub Starog kontinenta Real iz Madrida ima jednak broj najvrednijih evropskih trofeja u svojoj riznici (devet). Želimiru će prvi rival u polufinalu biti čovek za kojeg već sad tvrde da će biti novi Obradović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Brane trofej u Beogradu: Košarkaši Fenera i Obradović

MAESTRALNI PLEJ

Reč je o nekada maestralnom plejmejkeru Šarunasu Jasikevičijusu, koji je napravio čudo i litvanskog giganta doveo na megdan najbogatijim i najvećim evropskim klubovima. Popularni Šaras igrao je pod Željkom u Panatinaikosu od 2007. do 2010. godine i zajedno su osvojili Evroligu 2009. godine. Koliko su u dobrim odnosima, svedoči i činjenica da se Obradović prošle godine ludo proveo na svadbi kod Litvanca.

Ukoliko prođe u finale, srpski stručnjak će na megdan ili Pablu Lasu ili Dimitrisu Itudisu. Špancu je bio mentor od 1995. do 1997. u Realu iz Madrida. Osvojili su zajedno Saporta kup i španski kup. Sadašnji trener "kraljevskog kluba" tvrdi da je mnogo naučio od Obradovića.

- Imam mnogo poštovanja prema Željku još iz dana kada mi je bio trener. Naučio sam mnogo od njega i o košarci i o životu. Za mene i moju karijeru su mnogo važne bile dve godine koje sam proveo sa njim. Ne samo zbog košarke već i zbog priče van terena. Nije da se čujemo svaki dan, ali zadržali smo dobar odnos. On je uvek umeo da razume igrača - izjavio je svojevremeno Laso.

REPRIZA FINALA

Šta reći o Dimitrisu Itudisu, koji je Željkov kum i koji je sve što zna o košarci naučio tokom 13 godina saradnje sa Srbinom u Panatinaikosu. Zajedno su osvojili čak pet titula Evrolige sa "zelenima". Ukoliko obojica budu slavila u polufinalu, igraće u reprizi finala iz 2016. godine, kada je CSKA posle drame i produžetka savladao Fenerbahče sa 101:96.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading