(VIDEO) Boston opet srušio Filu u finišu, SLEDI FINALE SA KAVSIMA!

Autor:

Sport

10.05.2018

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Boston Seltiksa obezbedili su igranje u finalu Istočne konferencije protiv Klivlenda, pošto su u polufinalu sa 4:1 u pobedama pobedili Filadelfiju 76ers.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rozir u prodoru pored MekKonela

Seltiksi su u petom meču bili bolji od Filadelfije 114:112, i opet je Boston u finišu, kao i u nekim prethodnim mečevima u seriji bio bolji u samom finišu susreta.

Seventisikersi ponovo su ispustili trijumf, pošto su na 90 sekundi do kraja meča vodili sa četiri poena (109:105).

Seltikse to nije omelo da za 30-tak sekundi dođu do izjednačenja koševima Ala Horforda i Markusa Smarta (109:109). U poslednjem minutu Šarić je izgubio loptu na 37 sekundi do kraja, a potom je Džejson Tejtum poentirao i štoperica se zaustavila na 22,5 sekundi (111:109). 

Rozir je nakon promašaja Embida pogodio dva bacanja, ali je Redik trojkom vratio na 113:112 i tako smo ušli u novi neizvestan finiš.

Smart je sa linije slobodnih bacanja bio samo polovičan, pa je Filadelfija za 2,4 sekunde morala da postigne koš za produžetak, ili pobedu. Pošto nisu imali tajm-aut na raspolaganju nisu ni uspeli da organizuju dobru akciju, pa su Seltiksi proslavili pobedu i prolazak u veliko finale Istočne konferencije.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejson Tejtum sa 25 poena, jedan manje ubacio je Braun, dok je Rozir postigao 17. 

Bolji od ostalih kod FIle bili su Dario Šarić sa 27 poena i 10 skokova i Džoel Embid sa 27 poena i 12 skokova. Ben Simons ubacio je 18, uz osam skokova i šest asistencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading