(VIDEO) NBA PLEJ-OF: Sjajna situacija za Klivlend, Boston iskoristio domaći teren

Autor:

Sport

04.05.2018

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Klivlenda i Bostona zabeležili su pobede i u drugim utakmicama polufinala plej-ofa Istočne konferenciji, a posebno su zadovoljni Kavalirsi koji su sa gostovanja Torontu doneli obe pobede.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lebron dominirao u Torontu

Za razliku od prvog susreta u Kanadi, kada su Džejms i ekipa slavili nakon produžetka, u drugom meču nije bilo neizvesnosti, pa je Klivlend pobedio Toronto na njihovom parketu 128:110.

Novu nestvarnu partiju pružio je neponovljivi Lebron Džejms sa 43 poena i 14 asistencija, a Kevin Lav mu je bio sjajna podrška sa 31 poenom i 11 skokova.

Džejms je u osmoj uzastopnoj pobedi nad Toronto Reptorsima i petoj na njihovom terenu doprineo sa još osam skokova, pa je u šali Toronto postao "Lebronto".

Demar Derozan je ubacio 24, Kajl Lauri 21, a Jonas Valančunas 16 koševa za indisponirane domaćine. 

Iako su u regularnom delu Reptorsi bili prilično dominantni na Istoku sa 59 pobeda i 23 poraza, čime su zauzeli i prvo mesto pred doigravanja, kao i prethodnih sezona im se dogodilo da posustanu u plej-ofu. Iako ima još da se igra u ovoj seriji, jasno je da će biti veliko čudo da tim iz Kanade u nastavku serije koja se seli u Ohaju uspe da dođe do preokreta.

Džej Ar Smit koji je i u prvoj utakmici pogodio nekoliko bitnih šuteva, drugo poluvreme je otvroio sa šest poena i pokrenuo seriju svog tima koju je sa 7/10 iz igre nastavio Džejms tokom treće deonice. 

Kavsi su tada prelomili meč u svoju korist i u četvrtoj četvrtini "oduvali" Toronto do maksimalnih +23, pa su Reptorsi još jednom prokockali prednost domaćeg pre odlaska u Ohajo u kome se serija nastavlja u subotu.

I Boston je poveo sa 2:0 u polufinalnoj seriji protiv Filadelfije, doduše na domaćem parketu. Seltiksi su slavili 108:103 i tako sa dva koraka prednosti putuju na gostovanje 76ersima.

Ruki Džejson Tejtum je ubacio 21 poen, Teri Rozir je postigao 20, a Markus Smart 19 poena. Džej Džej Redik je na drugoj strani bio najefikasniji sa 23 koša, a Robert Kovington je imao poen manje uz devet skokova.

Džoel Embid je imao dabl-dabl sa 20 poena, 14 skokova i pet asistencija, ali je potpuno podbacio vodeći igrač u konkurenciji za rukija godine Ben Simons. On je doprineo samo jednim poenom, što je za rukija njegovog kalibra malo. 

Bio je ovo potpuno drugačiji meč od onog iz prve utakmice, pošto je Filadelfija odlično otvorila utakmica, sredinom prvog poluvremena imala čak i 22 poena prednosti, ali se Boston polako vraćao u  meč.

Sredinom poslednje deonice Filadelfija ponovo dolazi do 5 poena prednosti, ali Rozir i Tejtum svojim poenima donose preokret i veliko slavlje domaćinu u "TD Gardenu".

Serija se u subotu seli u Filadelfiju gde će Siksersi pokušati da se vrate u seriju i odu u finale Istoka, tim pre što Boston igra bez Gordona Hejvorda i Kajrija Irvinga, pa je čitav teret spao na rukije i jednog veterana - Ala Horforda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading