Micić dolazi kući za F4: MI SMO AUTSAJDERI, ALI NAPAŠĆEMO TITULU!

Autor: Večernje novosti

Sport

28.04.2018

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plasman Žalgirisa na fajnal-for Evrolige u Beogradu definitivno je obeležio prethodnu nedelju u evropskoj košarci, a deo tima koji je izbacio Olimpijakos u četvrtfinalnoj seriji sa 3:1 bio je i naš Vasilije Micić.

RepublikaFoto: twitter.com/bczalgiris
Micić: Na nama je da igramo i ne razmišljamo ko je rival

Reprezentativni plej Srbije je u razgovoru za "Večernje novosti" izjavio da se na početku sezone sa Žalgirisom nije nadao ovakvom uspehu.

– Želeo sam dolaskom u Žalgiris da napravim mali iskorak, da se adaptiram što bolje na Evroligu, da se razvijem kao igrač, dobijem dovoljno minuta, pobedim neke oscilacije. Međutim, ova sezona je donela mnogo više za mene. Prošle godine sam gledao fajnal-for na tribinama u Turskoj, a sada ću ga igrati, i to baš u Beogradu. Mislim da je ovo sudbina. Teško je to opisati, prelepo se osećam - rekao je Micić za "Novosti".

Micić je govorio i o hemiji u ekipi, koja je iz meča u meč igrala sve bolje.

– Mnogo smo se brzo uklopili kao ekipa, teške pobede su nas zbližavale i činile jačima. Baš u decembru smo shvatili da kada igramo naši igru, uopšte nije bitno ko nam je protivnik. Većina klubova u Evroligi ima veće budžete, ali mi smo shvatili da je na nama samo da izađemo na teren i ne razmišljamo o tome ko je rival.

Na finalnom turniru koji će biti održan od 18. do 20. maja u beogradskoj "Štark areni" Micić kaže da će litvanski velikan napasti i prvo mesto.

– Gledajući papir, Fener je favorit protiv nas u polufinalu. Predvodi ih Željko Obradović, koji ima devet evropskih titula. Ne možeš da biraš protivnika. Ali odigrali smo dve kvalitetne utakmice sa njima, tako da… Napašćemo i titulu. Pokazali smo da ništa nije nemoguće. Treba samo da budemo željni trofeja.

Micić je naglasio ulogu trenera Šarunasa Jasikevičijusa.

– Izuzetno je talentovan i inteligentan. Mnogo toga je naučio od srpskih stručnjaka i košarkaša, tako da baš podseća na nas, drugačiji je od tipičnih Litvanaca. Srčan je, voli da pobeđuje, posvećen je košarci 24 sata dnevno. Daje korisne informacije, poznaje dobro igrače. Ma, potpuno je specifična ličnost - dodao je Vasilije Micić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading