Filadelfija u polufinalu: Gusto na Istoku

Autor:

Sport

25.04.2018

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filadelfija Seventisiksersi su prvi tim koji je u polufinalu istočne konferencije jer su savladali Majami 104:91 pa su seriju priveli kraju sa 4:1. Košarkaši Boston Seltiksa savladali su Milvoki Bakse u petom meču četvrtfinalne plej of serije istočne konferencije rezultatom 92:87 pa je sada rezultat 3:2.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ben Simons

Meč u Filadelfiji je bio neizvestan u prvom poluvremenu i timovi su se smenjivali u vođstvu, da bi posle velikog odmora Filadelfija izašla mnogo raspoloženija. Siksersi su treći period dobili rezultatom 34:20 te su vodili sa 14 poena prednosti. 

 

U poslednjoj četvrtini je Majami pokušao da se vrati u utakmicu, stigli su do minus osam ali je ostalo premalo vrmena da bi napravili bilo kakav preokret i da bi ostali u seriji. 

 

 

Džejdžej Redik je bio najbolji na ovom meču sa 27 poena (5/10 za tri), Džoel Embid je imao 19, dok je Dario Šarić za 23 minuta na parketu ubacio osam poena.

Kod Hita je Keni Olinik imao 18 poena, a Goran Dragić je dodao 15.  

 

 

U drugom meču, Seltiksi su kontrolisali rezultat, a na kraju druge i na početku treće četvrtine su čak imali i dvocifrenu predsnost. Boson je tada vodio protiv Milvokija i 16 razlike. 

U drugom delu treće deonice su konačno Baksi reagovali pa posle jedne trojke Šabaza Muhameda smanjuju na minus četiri. Boston je odgovorio serijom 9:2 pa domaći opet beže na dvocifreni plus. Imao je slične pokušaje Milvoki i u poslenjoj četvrtini kada je uspevao da smanji razliku ali ni u jednom momentu nisu bili bliži od minus četiri. 

 

Na ovoj utakmici se za Boston konačno vratio Markus Smart koji je igrao svoj prvi plej of meč ove sezone i odigrao je 25 minuta uz devet poena.

 

Al Horford je bio najefikasniji kod Seltiksa sa 22 poena i 14 skokova, dok je Tedi Rozier imao 16 poena. Kris Midlton je kod Milvokija imao 23 poena, Džabari Parker 17, a Janis Adetokunbo 16.

Meč broj šest između ove dve ekipe je u Milvokiju u noći između četvrtka i petka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading