(VIDEO) Džejms vratio brejk Indijani, Vašington izjednačio seriju

Autor:

Sport

23.04.2018

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imaćemo dramo u plej-of duelima Klivlenda i Indijane, odnosno Vašingtona i Toronta, gde je u oba duela rezultat 2-2 u pobedama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

Košarkaši Klivlend Kavalirsa slavili su u 4. meču protiv Indijane rezultatom 104:100 i tako sa rezultatom 2:2 idu na peti meč kod kuće.

Kavalirsi su meč prelomili serijom 10:2 pri vođstvu Pejsersa 93:91, u kojoj su sve poene postigli Lebron Džejms i Kajl Korver.

Korver je trojkom preokrenuo, Džejms to ispratio polaganjem, Korver ubacio još jednu trojku, nakon čega je Džejms opet položio za 101:95, dva minuta pre kraja. Indijana se od toga nije oporavila.

Džejms je ponovo vodio Kavalirse do pobede sa 32 poena uz 13 asistencija, a ovo mu je bio 100. plej-of nastup u karijeri sa 30 i više poena, po čemu je ispred "kralja" trenutno samo jok Majkl Džordan.

Korver ga je pratio sa 18 poena, četiri postignute trojke, koje su ga dovele do ukupno 200 u plej-ofu u karijeri. Ovaj tandem su sa po 12 poena ispratili Džej Ar Smit i Džordan Klarkson. 

Pejserse je predvodio Domantas Sabonis sa 19 poena uz šest skokova, po 17 su postigli Majls Tarner i Viktor Oladipo (5/20 iz igre), po 12 su ubacili Daren Kolison i Tadeus Jang koji je imao i 16 skokova, 11 je postigao Lens Stivenson, a tek deset Bojan Bogdanović (4/13). 

Vašington je ponovo iznenadio Toronto na svom terenu i tako sa 2:2 putuju na peti meč u Kanadu gde će pokušati da ponovo šokiraju najbolji tim istočne konferencije iz regularnog dela NBA.

Blistao je Džon Vol sa 27 poena, 14 asistencija i šest skokova, prelomivši meč u finišu tako što je pogađao i asistirao za deset od poslednjih 14 poena Vizardsa. 

Reptorsima nije pomoglo 35 poena Demara Derozana (po šest skokova i asistencija), koji je pogađao tek svaki treći šut iz igre (10/29) pored Vola. 

Kajl Lauri je dodao 19 poena uz sedam uhvaćenih lopti i pet proigravanja, 11 je dodao Jonas Valančunas, a deset Džejkom Peltl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading