DŽIKIĆ ISKREN: Ako bude Evroliga - super! Ako je ne bude - opet super!

Autor: vijesti.me/Republika

Sport

22.04.2018

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić izjavio je da je jedan od najvećih uspeha ove sezone to što je njegov tim napunio "Moraču".

RepublikaFoto: Budućnost Voli
Džikić slavi trijumf Budućnosti

Budućnost je osvojila regionalnu ABA ligu, pošto je u finalnoj seriji pobedila Crvenu zvezdu 3:1.

- Puna podrška je kada ne moraš da pobeđuješ da bi te navijači podržavali - kazao je Džikić, u razgovoru za portal Vice.

On je odgovorio i na pitanje da li će Budućnosti igrati Evroligu naredne sezone i da li će on biti na klupi podgoričkog kluba.

- Ako budem vodio ekipu u Evroligi - super, ako ne budem vodio - super, šta da radim? Naučio sam od pokojnog Ace Petrovića da je najvažnije da se radi - kazao je Džikić, koji je naglasi da je ekipu spremao da osvoji trofej, a ne da se plasira u elitno takmičenje.

Džikić je istakao da su Cedevita i Crvena zvezda bile najjače ekipe u ligi.

- Sa Cedevitom i Zvezdom imamo skor 10:3. To je ozbiljan rezultat protiv najboljih ekipa u ABA, među kojima je jedna projektovana da odbrani titulu, a druga da je osvoji. Mislim da je Cedevita imala najbolji sastav u ABA ligi i da je na startu bio veliki prostor između te dve ekipe i ostalih timova - rekao je Džikić.

Džikić je izdvojio trenutak nakon poraza u drugoj utakmici finalne serije u Pioniru.

- Je l' se sećaš proslave Zvezdinih igrača posle pobede u drugoj utakmici? Ušao sam u našu svlačionicu i pitao ih da li vide koliko se raduju. Pitao sam ih: 'Momci, da li razumete sada koji je odnos njih i nas? Ovo nešto znači - rekao je Džikić.

On se još jednom osvrnuo i na suđenje u finalnoj seriji.

- Kao i u svakom finalu, potenciraju treću utakmicu, jer je visok ulog. U trećoj utakmici Zvezda je imala šut za pobedu, skok za pobedu i nije pobedila. Da li je bilo nekih odluka, OK, ali na obe strane - istakao je Džikić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading