Pelikansi u polufinalu Zapada

Autor:

Sport

22.04.2018

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nju Orleans Pelikansi su sa 4:0 u seriji počistili Portland i plasirali se u polufinale Zapadne Konferencije. U četvrtom duelu između Nju Orleansa i Portlanda, na terenu kao da su postojala samo dva igrača.

RepublikaFoto: twitter.com/pelicansnba
Navijači Nju Orleand Pelikansa

Pelikansi su prvi tim koji je sa šeste pozicije uspeo da plej-of seriji dobije sva četiri meča protiv boljeplasiranog rivala.

Rezultat u četvrtom duelu bio je 131:123. U pobedničkom timu ponovo je fanastičan bio Entoni Dejvis, koji je tako prvi put trijumfovao u jednoj seriji u svojoj NBA karijeri.

Dejvis je meč završio sa 47 poena, i 11 skokova, a impozantne brojke imao je i Džru Holidej sa 41 poenom i osam asistencija.

Dvocifreni broj poena kod pobednika imali su još Ituan Mur (14) i Nikola Mirotić (10).

Portland je u prvom delu poslednje četvrtine uspeo da se vrati iz minus 15 na samo poen zaostatka, ali dalje od toga nisu uspeli, pa su završili svoje učešće u plej-ofu.

Si Džej Mekalum je ubacio 38 poena, Al Faruk Aminu 27, Demijen Lilard 19.

Jusuf Nurkić je zabeležio dabl-dabl od 18 poena i 11 skokova. Pelikansi u polufinalu čekaju boljeg iz duela San Antonio - Golden Stejt, prenos četvrtog duela te serije možete gledati u nedelju na Sport Klubu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading