Evo zašto je Veličković hteo da bije Jokića

Autor:

Sport

21.04.2018

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novica Veličković, legendarni kapiten Partizana, otkrio je zanimljivu anegdotu iz perioda kada je u Mega Leksu igrao sa Nikolom Jokićem.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Novica Veličković

Joka je u međuvremenu, za jako kratko vreme, postao glavni igrač Denver Nagetsa, ali i jedan od najboljih centara u NBA ligi. 


- Znaš šta, taj mali... Sad pričamo o Joki koji je NBA zvezda, ali tada – došlo dete, buckasto, nezgrapno... Trči, mišića nigde, skine se u svlačionici, ja ga gledam i mislim se u sebi 'sine, da li si ti nekad radio nešto'. Ali, prvu vežbu koju mu je Miloje (Dejan Milojević, trener Mege) pokaže, sa šest promena, on uhvati loptu i odradi to ko od šale. Nešto s čim bi igrači od 25, 26 godina imali problema i pitali, čekaj šta si mi rekao. A on, odsluša šta treba i bam – kao kap - rekao je Veličković gostujući u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem". 

 

22h TV Prva

A post shared by Ivan Ivanović (@veceivan) on Apr 20, 2018 at 12:34pm PDT



Situacija koju je Novica podelio možda najbolje i oslikava Nikolin karakter, odnosno ono što ga i čini toliko posebnim kada je na terenu. 

- I, sad, uzme Deki da mu pokazuje neke trikove. On je pun trikova i fora, a sve sa ciljem da mene nasamari. On mi je, iza leđa, probaci kroz noge, okrene se i ja uopšte ne vidim loptu. U momentu kada je probacio, ja se okrećem, a on loptu već polaže u koš. Cela ekipa mi se smeje, on u tom trenutku ima 17 godina, i ja krenem na njega, a on mi kaže – "Šta ti je budalo?"

- Nisam mogao da verujem da me je neko tako ispalio, dobro mi nije bilo - otkrio je Novica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading