Vilijams-Gos: NASTAVIĆU NIZ PARTIZANOVIH IGRAČA U NBA, Kup u Nišu najbolja stvar u karijeri

Autor:

Sport

11.04.2018

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizanov plejmejker Najdžel Vilijams-Gos pričao je za košarkaški portal "Eurohoops" o dosadašnjem periodu u crno-belom dresu, kao i o planovima za budućnost.

RepublikaFoto: Starsport
Vilijams-Gos ima ugovor sa Partizanom i za narednu sezonu

Nakon što je osvojio titulu NCAA ligi sa Gonzagom sjajnog pleja je kao 55. pika draftovala Juta Džez, ali se Vilijams-Gos obreo u Partizanu, pošto je bilo jasno da ne bi imao priliku za veću minutažu u SAD.

– Želeo sam da dođem u tim koji je poznat po razvoju mladih igrača. Znao sam da intenzitet košarke u Srbiji može mnogo da pomogne igraču kao što sam ja. I to su bili glavni razlozi zbog kojih sam se odlučio za Evropu i pogotovo Partizan. Znao sam za igrače koji su se afirmisali u Partizanu, poput Jana Veselog, Bogdana Bogdanovića i Nikole Pekovića, da ne pričam o Vladu Divcu - rekao je Amerikanac u razgovoru za "Eurohoops".

Međutim vrlo brzo je postao svestan veličine kluba u koji je stigao.

– Mogao sam da osetim energiju i košarkašku kulturu. Sve se dogodilo veoma brzo, posle toga je bilo lako adaptirati se. Mislim da je košarka univerzalni jezik, a u Srbiji sam shvatio da ako volite košarku i želite da se takmičite svako veče možda nećete da pobedite vaki put, ali definitivno možete da doprinesete svom klubu. A meni se to desilo u Partizanu - dodao je sjajni plejmejker.

Američki plej je izjavio da mu je osvajanje Kupa Radivoja Koraća u Nišu najbolji potez u karijeri.

– To je najbolja stvar koja mi se dogodila. Želeli smo prvi trofej nakon 2013. godine, a kada to uradite protiv Crvene zvezde osećaj je poseban. Na koledžu sam saznao šta je rivalitet, ali nije tako napeto kao ovde. Svi čekaju večiti derbi, u toj nedelji na svakom koraku u gradu samo se o tome govori. Navijači Gonzage su takođe strastveni, ali ovo je jedan viši nivo, mislim da je malo navijača kao što su Partizanovi.

Partizan je sezonu počeo sa Miroslavom Nikolićem, kasnije je došao Nenad Čanak.

– Počeli smo sa iskusnim trenerom, kasnije je došao mlađi. To je dvosmeran proces, ja učim od njega, a on uči od nas igrača. Mislim da je, generalno, trenerski posao u Srbiji na visokom nivou - naglasio je Vilijams-Gos.

Ove sezone sjajne partije pruža još jedan izdanak Gonzage, Kevin Pengos.

– Ne znam šta je to posebno u plejmejkerima Gonzage. Znam samo da smo od trenera Marka Fjua naučili da je tim na prvom mestu. A kada to imate na umu, lakše vam je da se prilagodite na evropsku košarku. Ovo je za mene nemerljivo iskustvo, posle koledža sam želeo da rastem kao igrač i kao osoba i mislim da mi se upravo to dogodilo - izjavio je prvotimac Partizana.

I ono što najviše zanima sve navijače Partizana jeste gde se vidi u bližoj budućnosti.

– Želim da nastavim svoj put napretka. Naravno, ukoliko dobijem priliku da se vratim u SAD i zaigram u NBA ligi biće sjajno. Draftovala me Juta, tako da znam svoj tim, ali najviše sam fokusiran na svoju igru, kako da je unapredim i pređem na sledeći nivo kao igrač. Želeo bih da nastavim niz igrača Partizana koji su karijeru nastavili u NBA, zaključio je Vilijams-Gos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading