Alimpijević: Želimo da vratimo seriju u našu halu

Autor:

Sport

10.04.2018

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pao je kamen treneru Dušanu Alimpijeviću nakon pobede Crvene zvezde protiv Budućnosti u drugom susretu finala ABA lige. Zvezda je slavila 69:59, a Alimpijević se zahvalio navijačima na pomoći.

RepublikaFoto: Starsport
Alimpijević se nada povratku serije u "Pionir"

Serija se sada seli u Podgoricu, gde će naredne dve utakmice biti odigrane u petak i subotu.

- Sve utakmice koje smo odigrali protiv Budućnosti su bile na nekoliko šuteva i lopti. Tako je bilo i ovoga puta, a kako su oni zasluženo pobedili juče, tako smo i mi danas. Želimo da se vratimo u ovu halu, pred ove divne ljude koji su sjajni i uvek nas nose - rekao je Alimpijević za televiziju "Arena sport". 

Crveno-bele je do trijumfa nosio Alen Omić sa 15 poena, ali Alimpijević nije želeo da ističe pojedince. 

- U ovakvim pobedama, to ne radi pojedinac, nego čitav tim. Feldin se probudio kada je trebalo, Omić je bio dobar celu utakmicu, ali treba se setiti i da je Matijas Lesor doneo odličnu energiju u prvom poluvremenu. 

Alimpijević smatra da je i Ročesti imao bitnu ulogu uprkos nešto slabijem napadačkom izdanju.

- Možda su ga zatvorili poenterski, ali je on sjajno vodio utakmicu – plejmejkerski. Ponosan sam na igrače jer su dobro izneli ova 24 sata, pokazali su mentalnu zrelost. Isključivo su oni zaslužni za pobedu, izbacili smo panično preuzimanje u prvim sekundama napada, to je bila posledica tenzije koja se stvorila. Sada je odbrana bila odlična, za razliku od juče - rekao je Alimpijević.

Alimpijević je naglasio da je najvažnije pronaći put do pobede.

- Pojavljuje se konstantno neki novi pojedinac, nisu samo važni poeni, važno je da je koncentracija bila na nivou i da su odradili postavljene zadatke. Kontrolisali smo skok i ta energija je bila bitna. Možda i presudna. Budućnost je i sada odigrala sjajno... Znamo kakva će atmosfera biti, ali mi želimo da se vratimo u Pionir. Danas smo dobili unutrašnju igru, oba centra su odigrali dobro i trebalo bi tako da dobijemo još prostora za otvorenije šuteve - dodao je Alimpijević.

Na pitanje koliko je bilo teško nositi se s pritiskom tokom meča, Alimpijević je kazao da je najteže bilo na sastanku.

- Najteže je bilo danas na sastanku, na terenu kada počne utakmica ta težina za nijansu opada. Na sastanku je bilo važno da se igrači ohrabre, ali ipak je bitno i ne preterati u tome jer je svakako veliki pritisak - rekao je trener Zvezde.

Treća utakmica biće odigrana u petak u Podgorici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading