Alimpijević pred finalnu seriju: SADA NEMA FAVORITA, OBA KLUBA ŽELE EVROLIGU!

Autor:

Sport

08.04.2018

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević obratio se novinarima na konferenciji pred početak finalne serije ABA lige protiv Budućnosti.

RepublikaFoto: Starsport
Alimpijević: Priče o favoritu u finalu padaju u vodu

Alimpijević smatra da Zvezda ima dodatnu obavezu da u finalu pruži najbolje partije ove sezone.

- Danas smo tu gde smo želeli da budemo na početku ove sezone, u finalu, sa prednošću domaćeg terena. Koji god protivnik da je bio u finalu, to je protivnik koji je zaslužio i koji zaslužuje respekt. Ostao je poslednji korak, izuzetno težak za bilo koju ekipu koja se nalazi u finalu, ali naši prioriteti se znaju. Prema tome se odnosimo sa najvećom dozom ozbiljnosti i spremnosti. U poslednjih nekoliko utakmica pružamo dobre partije, vidi se dodatna ozbiljnost i dobra energija kod svih u timu. Verujem u ove momke - rekao je Alimpijević novinarima.

Prve dve utakmice serije na programu su u ponedeljak i utorak u dvorani "Aleksandar Nikolić".

- Očekuje nas jedna teška finalna serija. Drago mi je što sam video u trećoj utakmici polufinala onoliki broj ljudi i fenomenalnu atmosferu. Nismo ove sezone imali mnogo puta ovako dobru energiju sa tribina. Oni su naš vetar u leđa, igrač koji je eventualno nedostajao je bio sa tribina - rekao je Alimpijević.

Zvezdin trener očekuje da će u narednim mečevima hala biti popunjena do poslednjeg mesta, kao i da mu je drago zbog sjajne atmosfere protiv Mornara. On se zatim osvrnuo i na dva ligaška poraza od Budućnosti ove sezone.

- Te utakmice su nam dolazile u momentima kada smo se vraćali sa gostovanja ili velike potrošnje u Evroligi, što ne umanjuje njihove pobede, one su na mestu. Ali, mi ove sezone igramo u 'Pioniru' prvi put sa njima. I oni su svesni, ali i mi da nemamo poraz u 'Pioniru' ove sezone. 'Pionir' je nešto što donosi dodatnu energiju i samopouzdanje za naše igrače - rekao je Alimpijević.

Kaže i da se ne obazire na priče iz tabora podgoričkog tima kako su crveno-beli veliki favoriti u ovom finalu.

- To može da se radi na početku sezone ili ligaškog dela. To se ne radi u finalu ili polufinalu. Svi znaju da takva priča nema previše osnova. To je moj odgovor. U finalu nema favorita, ta priča je poprilično beznačajna - kratko je rekao Alimpijević.

Ambicije oba kluba je igranje u Evroligi naredne sezone, a trener Budućnosti Aleksandar Džikić je izjavio i da veruje da prednost domaćeg terena ne mora da bude odlučujuća.

- Ja mislim da je njima cilj od početka Evroliga. To je ekipa koja je tako pravljena od početka, sklop dobrih pojedinaca koji su se dobro uklopili. Igraju dobro cele sezone u oba takmičenja. Njihove ambicije su bile poznate ako ne od početka, onda kada su počeli da dovode igrače na pozicijama na kojima imaju igrače koji igraju dobro. Oni će sigurno probati da osvoje ABA ligu i uzmu učešće u Evroligi sledeće sezone - rekao je Alimpijević.

Prvi meč na programu je u ponedeljak 9. aprila od 19 časova, dok je drugi sutradan, ali od 18:30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading