(VIDEO) Sve "gori" na Zapadu NBA lige

Autor:

Sport

08.04.2018

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na samo dve utakmice pre kraja regularnog dela NBA lige do sada neviđena situacija u zapadnoj konferenciji pošto timove od 4. do 9. mesta razdvaja samo jedna pobeda.

RepublikaFoto: twitter.com/Slam Magazine
Sparsi ostvarili jako važnu pobedu

Pobede su prethodne noći obezbedila četiri kluba iz ovog "klastera", pa su se radovali Denver, San Antonio, Nju Orleans i Oklahoma. Treba napomenuti da će u poslednjem kolu snage odmeriti Minesota i Denver sa skorom 45-35 i da će to verovatno i odlučiti poslednjeg putnika za plej-of.

Pelikansi su nadigrali Voriorse 126:120, Tander slavio kod Rokitsa 108:102, a Sparsi savladali Blejzerse 116:105, pa ekipe od četvrte do devete pozicije deli samo jedna pobeda.

Juta, Nju Orleans, San Antonio i Oklahoma imaju po 46 pobeda, s tim što Džez ima poraz manje od rivala, dok su Minesota i Denver na po 45. 

Pelikanse je do velike pobede u Ouklendu predvodio Entoni Dejvis sa 34 poena uz 12 skokova, po četiri asistencije i blokade, te dve ukradene lopte. 

Pratili su ga odlično Nikola Mirotić sa 28 i Džru Holidej sa 25 poena, dok je Ražon Rondo ubacio 12 uz 17 proigravanja.

Izuzetno bitnu pobedu zabeležio je i Tander u Teksasu protiv lidera konferencije Hjustona, serijom 11:0 sredinom poslednjeg kvartala. Podsetimo, Rokitsi su obezbedili prvu poziciju ne samo u svojoj konferenciji, već i u celoj NBA ligi. To znači da bi imali prednost domaćeg terena i u eventualnom velikom finalu.

Rasel Vestbruk i Pol Džordž su postigli po 24 poena, a u stopu ih je pratio Karmelo Entoni sa 22, dok su po 12 dodali Stiven Adams i Džaremi Grent. 

S druge strane, Džejms Harden je ubacio 26 poena uz devet asistencija, 17 je postigao Kris Pol uz takođe devet proigravanja. 

Pi Džej Taker je imao dabl-dabl sa 16 poena i deset skokova, 14 je dodao Džerald Grin, a deset je ubacio Klint Kapela.

Gužvu" su dodatno pojačali Sparsi prekinuvši niz od dva poraza, ujedno sprečivši Blejzerse da obezbede prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa. 

Lamarkus Oldridž je ubacio 28 poena uz osam skokova svom bivšem timu, po 17 su dodali Dehunte Marej i Manu Đinobili, 16 Rudi Gej, a 13 Peti Mils uz šest asistencija. 

Blejzerse je predvodio Demijen Lilard sa 233 poena, 18 je postigao Evan Tarner, 17 Si Džej Mekalum, dok je Jusuf Nurkić u duelu sa Oldridžom imao po 12 poena i skokova. 

Milvoki Baksi su pobedili Njujork Nikse 115:102 uz po 22 poena Krisa Midltona i Erika Bledsoa, te odličnu partiju Džabarija Parkera sa 16 poena, 12 skokova i pet asistencija. 

Bruklin Netsi su deklasirali Čikago Bulse 124:96 uz 21 poen Kvinsija Ejsija i 20 Alena Kreba.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading