NBA karavan napravio predah: "RIĐI DŽORDAN" SA KOLEDŽA SVE ZASENIO!

Autor:

Sport

03.04.2018

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski košarkaši igraju dan za danom, bez odmora, bez popusta. Ipak, desi se i takav dan kad se narandžasta lopta ne tapka parketima širom SAD. Razlog za košarkaški predah je da bi se igrala košarka - ali u drugom rangu takmičenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Di Vinćenco (levo) obeležio finale NCAA lige

Naime, u SAD se upravo okončalo "martovsko ludilo" u NCAA koledž košarci, a pobednik finalnog turnira je drugu godinu zaredom Vilanova, koja je u završnom meču savladala Mičigen rezultatom 79:62.

Istinski junak finalnog meča bio je malopoznati rezervista Donte Di Vinćenco, koji je ubacio 31 poen, tačno koliko i polovina protivničkog tima. Ipak njegov najbolji potez nije viđen u napadu već u odbrambenoj fazi.

On je sa obe ruke (!!) izblokirao šut Čarlsa Metjuza kada je ovaj probao da zakuca preko njega.

Za Dontea Divinćenca mnogi ni na njegovom univerzitetu nisu čuli do ovog meča, kamoli šira sportska javnost u Americi. Otuda i brojne šale lokalnih medija o tome da devojke sada pretražuju na internetu "Ko je onaj riđi sa Viljanove?", pronalaze se njegovi tvitovi stari osam godina (jer u međuvremenu nije ni svraćao na tu društvenu mrežu), poruke poput "Za ove crnje sam Derik Rouz" (što mu sada neki prilično zameraju, jer reč koju je upotrebio ne spada u pristojne i prihvatljive), ali na jednome mu svi odaju priznanje: ušao je u igru sa klupe i maestralno poveo ekipu do pobede - što može samo onaj koji se svakoga dana sprema da zablista kada je baš najbitnije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading