EVROLIGA: Micov Armani savladao Markovićev Himki: Makabi bolji od Efesa

Autor:

Sport

08.03.2018

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 25. kolu Evrolige, košarkaši Armanija slavili su na gostovanju Himki 86:77.

RepublikaFoto: instagram.com/khimkibasket
Stefan Marković

Nakon 25 odigranih mečeva, Himki ima 14 pobeda uz 11 poraza, dok Armani ima devet pobeda i 16 izgubljenih mečeva.

 

Endrju Gaudlok je predvodio Armani do pobede sa 26 postignutih poena uz koje je dodao pet skokova, dve asistencije i jednu ukradenu loptu. Dvocifren učinak imali su i Mindaugas Kuzminkas sa 15 minuta i Kurtis Džerels sa poenom manje. Vladimir Micov postigao je osam poena uz osam skokova.

 

Himki je predvodio Aleksej Šved sa 24 poena i šest asistencija. Šved je na ovom meču postigao tri trojke i tako sa 80 trojki u 25 mečeva zabeležio novi rekord sezone u Evroligi. Stefan Marković je meč završio sa pet poena, šest skokova i isto toliko asistencija.

U narednom kolu Himki nakon dva vezana poraza gostuje Makabiju, dok Armani koji je vezao dve pobede dočekuje Real Madrid.

Makabi iz Tel Aviva je savladao u gostima Anadolu Efes 94:81.

Četvoricu dvocifrenih u svojim redovima imala je ekipa Makabija iz Tel Aviva među kojima su najefikasniji bili Pjer Džekson (18 pts, 2 sk) i Majkl Rol (16 pts, 7 as).


Na drugoj strani je dominirao Soni Vims sa 21 poenom i 6 asistencija, a pratili su ga Brajant Danston (16 pts, 4 sk) i Toni Daglas (14 pts, 5 sk). Vladimir Štimac ponovo nije imao veliku minutažu pa je za osam minuta na terenu postigao 2 poena i ostvario 5 skokova.

U sledećem kolu Makabi dočekuje Himki dok Anadolu Efes gostuje Bambergu (15.marta).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading