SALE ĐORĐEVIĆ: Promašena bacanja nas koštala pobede

Autor:

Sport

23.02.2018

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da je veliki broj promašenih slobodnih bacanja u utakmici uzrok poraza od Nemačke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019.

RepublikaFoto: fiba.basketball
Đorđević na meču sa Nemačkom

Srbija je izgubila od Nemačke 79:74 u trećem kolu Grupe G kvalifikacija za SP.

- Čestitam Nemačkoj na pobedi, odigrali su tvrdu, fizički veoma dobru utakmicu. Mi smo, sa druge strane, promašili previše slobodnih bacanja u drugom poluvremenu i to nas je koštalo poraza. Možda je značaj utakmice opteretio neke naše igrače, pa smo i u poslednjem minutu sa tri promašena slobodna bacanja, ispustili priliku da utakmicu uvedemo u potpuno izjednačenu završnicu - rekao je Đorđević i nastavio:

- Pored toga, napravili smo nekoliko grešaka i izgubljenih lopti u odlučujućim trenucima. Ipak, naš mladi tim, u kome je večeras bio samo jedan igrač sa poslednjeg Evropskog šampionata, igrao je srcem, borio se i to je svakako pozitivno i na takav odnos prema igri mogu da budem ponosan. Moramo sa pozitivnim mislima da se okrenemo sledećoj utakmici protiv Austrije, koja nas već u nedelju čeka u Beču.

Srbija se nalazi na drugom mestu na tabeli sa dve pobede i jednim porazom. Naša selekcija će u nedelju gostovati selekciji Austrije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading