(VIDEO) Pešić spasilac: Navijači Barselone aplauzima dočekali Karija!

Sport

11.02.2018

12:26 >> 14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški klub Barselona prolazi ove sezone kroz teške momente. Ne ide Kataloncima dobro ni na jednom frontu, tu i tamo bljesnu, što je ipak premalo za klub renomea Barselone. Iz tog razloga je u klub stigao Svetislav Pešić, kako bi ugasio požar.

RepublikaFoto: Starsport
Pešić došao da ugasi požar u Barseloni

Pešiću je ovo drugi mandat u Barseloni, a prvi je bio i više nego uspešan. Popularni Kari je bio na klupi Katalonaca u periodu od 2002. do 2004. godine i za to vreme osvojio dve titule prvaka Španije, ali i Evrolige pobedom nad italijanskim Benetonom u finalu 2003. godine.

Sada je situacija drugačija, Barselona ima velikih problema, u Evroligi se nalaze pri samom dnu bez šansi za plasman u TOP 8, dok se u španskoj ACB ligi nalaze na deobi trećeg mesta sa Baskonijom uz skor 13-7.

Naš trofejni trener je stigao da stabilizuje klub i vrati ga na pobednički kolosek. Kari je prvobitno zamišljen kao prelazno rešenje, pošto španski mediji navode da će ga na klupi naslediti trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus.

Navijači i dalje cene sve što je Pešić uradio i što će tek uraditi ove godine u katalonskom gigantu. Evo kako su ga dočekali na prvom susretu protiv Bilbaoa.

Košarkaši Barselone su na kraju bili vrlo ubedljivi protiv Baskijaca na svom parketu rezultatom 90:58.

Na Pešićevom prvom meču u svom drugom mandatu na klupi španskog giganta istakli su se Ante Tomić (9p), Pau Ribas, Tomas Ertel (8as) i Adrijen Moerman sa po 12 poena, dok je 10 dodao Pjer Oriola. Svi koji su kročili na parket, sem Klavera, upisali su se u listu strelaca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading