Oklahoma prekinula "crnu seriju" i to protiv šampiona!

Autor:

Sport

07.02.2018

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NBA noć za nama obeležila je pobeda Oklahome nad Golden Stejtom u derbiju 125:105, još jedan poraz Klivlenda, kao i povreda superstara Niksa, Letonca Porzingisa. Veče je proteklo bez srpskih igrača koji svoje utakmice igraju narednih dana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice

Oklahoma je konačno prekinula "crnu seriju" i posle četiri vezana poraza konačno došla do pobede i to protiv najvećeg favorita za osvajanje šampionskog prstena - Golden Stejt Voriorsa 125:105.

Prava revija koševa viđena je u Orakle areni od samog početka meča jer je samo u prvoj četvrtini postignuto 72 koša na obe strane. Bilo je 42:30 za gostujuće košarkaše Tandera.

Vestbruk je promašio samo 2 šuta u prvoj četvrtini, a i te kako je šutirao. Već posle prve deonice imao je 21 poen, 4 asistencije i 3 skoka. Sa druge Strane uzvratio mu je Durent sa 17 koševa.

Koliko su Vestbruk i drugovi bili raspoloženi i dominantni govori i to da su da su naterali Voriorse da, u tri četvrtine, izgube čak 20 lopti, dok su im dozvolili samo 17 asistencija.

Na kraju Vestbruk je bio najefikasniji sa 34 poena, 9 skokova i asistencija. U timu domaćina  Kevin Durent ubacio je 38, Stef Kari imao je 21, a Klej Tompson 12 poena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ekipa Orlanda

Klivlend je izgubio drugi meč u nizu, ovoga puta Kavalirsi nisu uspeli da izađu na kraj sa Orlandom - 116:98

Delovalo je da Lebron i njegovi saigrači ne mogu  da pruže gore partije od onih u poslednjih nekoliko mečeva ali su u meču sa Mađioničarima dokazali da su i te kako u stanju da igraju još gore. Zanimljivo je to da su Kavalirsi slavili u prethodnih 19 od 20 odigranih susreta ali ovo nije bilo njihovo veče.

Vodili su gosti sa čak 21 poenom protiv jednog od najgore plasiranih timova lige Orlanda. Ali, potom je usledio pad.

Lebron Džejms je postigao 25 poena, imao je i 10 skokova i 5 asistencija ali još jednom se pokazalo da ne može sam. Potpuno je stao u drugom poluvremenu u kom je izgubio čak 6 lopti i nije imao niti jednu asistenciju, kao ni uhvaćenu loptu.

Samo treću četvrtinu domaći su dobili sa 41:22 i potpuno preokrenuli rezultat. Na kraju Klivlendu ostaje da naredna dva dana, koliko mogu da "trejduju" igrače, urade nešto kako bi ojačali svoj tim u koliko žele da igraju bitniju ulogu ove sezone u ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading