Štimac nemoćan pred Fenerbahčeom!

Autor:

Sport

04.02.2018

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Fenerbahčea ubedljivo su savladali Anadolu Efes 100:74, u derbiju turske Superlige.

RepublikaFoto: euroleague.net
Ilustracija:Foto

U pobedi Fenera Marko Gudurić je učestvovao sa osam poena (3/5 iz igre) uz dva skoka i jednu asistenciju, dok je Vladimir Štimac u ekipi Efesa postigao šest poena (1/2) uz devet skokova (pet u napadu).

Meč je bio rešen već u prvom periodu, Fener je serijom 13:0 stekao 17 poena prednosti (27:10), koja u prvoj polovini drugog kvartala dostigla maksimalnih +28 (42:14).

Domaćina je predvodio Bred Vonamejker sa 15 poena, 14 je postigao Džejson Tompson, a po 13 su dodali Melih Mahmutolu i Jan Veseli koji je imao i šest asistencija uz četiri skoka. 



U ekipi Efesa daleko najbolji bio je Erik Mekalum sa 22 poena i pet skokova, dok ga je dostojno pratio samo Brok Motum sa 15 poena i sedam uhvaćenih lopti. 

Fener je tako dominantnom pobedom reagovao na poraz od Banvita u prošlom kolu i nastavio da prati Tofaš na deobi prvog mesta Superlige. 

S druge strane, Efes je poražen posle četiri uzastopna trijumfa, i dalje nije najsigurniji u borbi za plej-of, jer je na tek tri pobede od devetoplasirane ekipe, uz meč više.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading