ABA liga: Tesna pobeda Olimpije nad Cedevitom

Autor:

Sport

27.01.2018

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvom duelu 18. kola ABA lige, Olimpija je u Ljubljani bila bolja od ekipe Cedevite 65:64.

RepublikaFoto: twitter.com/ABA Liga
Detalj sa utakmice

Tim iz Ljubljane stigao je tek do svoje šeste pobede u sezoni, savladavši jednog od pretendenata na prvo mesto, kome je to bio peti poraz.

U neizvesnoj završnici, Olimpija je stigla do pobede pogocima Džordana Morgana sa linije za slobodna bacanja.

 Ekipa Zorana Martića vodila je tokom čitavog prvog poluvremena, a na pauzu je otišla sa 15 poena prednosti. Ipak, zagrebački tim je u nastavku zaigrao mnogo bolje i u završnici trećeg perioda uspeo da izjednači, a zatim i preokrene.

U neizvesnoj završnici koncentrisaniji sa linije penala bili su košarkaši Olimpije, a najzaslužniji za pobedu tima iz Ljubljane bili su Gregor Hrovat sa 12 poena, četiri skoka i dve asistencije i Džordan Morgan sa isto toliko poena, uz još sedam skokova i tri asistencije.

Po 10 su ubacili Tejlor Betl i Jan Špin.  U Cedeviti su se istakli Džanan Musa sa 24 poena i četiri skoka, dok je Vil Čeri dodao 13. Olimpija je tako ostvarila šesti trijumf i sada je na osmom mestu na tabeli.

To je ujedno i druga pobeda Olimpije nad Cedevitom u poslednjih 13 međusobnih okršaja. Cedevita je na trećoj poziciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading