Odlične vesti za Bogdana, trener ima velike planove za njega!

Autor:

Sport

16.01.2018

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović odlično se snašao u svojoj debitantskoj sezoni u NBA ligi, a trener njegovog tima Sakramenta Dejv Jeger najavio je da će mu ukazati još veći prostor za igru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan dobija dodatan prostor za napredak

Jeger je najavio da će u nastavku sezone veterani Hil, Karter, Rendolf i ostali biti pošteđeni većih napora kako bi se mlađi igrači razvijali kroz ligaške mečeve.

Kingsi verovatno neće nastupati u plej-ofu, što znači da trener Jeger verovatno želi da uigrava kostur tima koji bi trebalo da bude okosnica narednih godina, a tu bi Bogdanović mogao da ima značajnu ulogu.

- To nikada nije laka konverzacija. Oni su veliki profesionalci i takmičari. Svi oni bi bili važni igrači u plej-of ekipama. Tako da traženje od njih da odstupe u nekim situacijama uopšte nije lako. Oni su to podneli dobro, bili su profesionalci - rekao je Jeger. 


Do kraja sezone najmanje dva veterana neće ulaziti u igru na svakom meču, dok će na nekom možda čak i trojica biti van terena. 

Bogdanović možda ne spada u najmlađe (25g), međutim novajlija je u ligi i sigurno da će mu više minuta do kraja sezone značiti. 

Bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea ove sezone igra prosečno 26,3 minuta i za to vreme ima učinak od 11,1 poena, 2,9 asistencija i 2,6 skokova, uz 47% šuta iz igre i 39% van linije 7,25.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading