ALIMPIJEVIĆ PRED EFES: Čeka nas težak januar

Autor:

Sport

11.01.2018

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević istakao je da će utakmica protiv Anadolu Efesa u Istanbulu biti potpuno drugačija od one koju su dva kluba odigrala u Beogradu.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Alimpijević

Košarkaši Crvene zvezde otputovali u Istanbul na meč 17.kola Evrolige sa Anadolu Efesom. 

Crveno-beli će u četvrtak uveče trenirati u dvorani "Sinan Erdem", u kojoj će pokušati da ponove uspeh iz Beograda, kada su 8. decembra savladali turski tim sa 100:81.

Ipak, od tada, turski evroligaš je kadrovski promenio dosta toga.

- Prvo što upada u oči je da igramo ponovo u kratkom vremenskom periodu, dakle ne po onom "pravilnom rasporedu". Ono što se dogodilo u međuvremenu, je promena trenera, ali i nešto drugačija uloga Lida i Vladimira Štimca, tu je odlazak jednog i dolazak drugog igrača, a biće spreman i Derik Braun. U Beogradu se vraćao iz povrede, sada je nosilac igre. Zato ne mislim da će ova utakmica po bilo čemu biti slična onoj koju smo odigrali u Beogradu - istakao je Alimpijević.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Zvezda je u Istanbul otputovala posle poraza od Budućnosti u ABA ligi.

- Čeka nas zaista težak januar. U petak igramo protiv Efesa, potom nas čeka vrlo važna utakmica u ABA ligi protiv Cedevite u nedelju. Onda imamo utakmice u utorak, pa četvrtak... Izuzetno težak period je pred nama. Mi se pred duel sa Cedevitom vraćamo u subotu u Beograd, a igramo već u nedelju. Oba puta smo pred Budućnost i Cedevitu imali naporan raspored. Ali to donosi Evroliga i idemo napred - rekao je trener crveno-belih.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Džejms Feldin

Prvotimac crveno-belih Džejms Feldin istakao je da su, uprkos brojnim promenama u odnosu na prethidni duel sa Efesom, ambicije tima ostale iste.

- Idemo u Istanbul da odigramo dobru utakmicu. Imaju novog trenera, doveli su novog igrača, prekinuli su saradnju sa nekima... To je dakle novi tim. Ova utakmica će biti potpuno drugačija od one u Beogradu, ali naš pristup treba da ostane isti kao na ostalim utakmicama Evrolige, da igramo čvrsto, u visokom ritmu. Imamo puno samopouzdanja, znamo šta je potrebno da učinimo da bi pobedjivali utakmice i na gostujućem terenu i kod kuće.Ovo je novi test i spremni smo za njega - rekao je Feldin.

Trener Dušan Alimpijević moći će da računa na sve igrače, pošto se u tim posle povrede skočnog zgloba vraća Ognjen Dobrić.

Utakmica Anadolu Efes – Crvena zvezda igra se u petak od 18.30 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading