Veliki Dirk oduševljen Letoncem: BOLJI JE I OD MENE U TIM GODINAMA!

Sport

01.01.2018

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni nemački košarkaš iz redova Dalas Meveriksa Dirk Novicki apsolutno je oduševljen partijama Letonca Kristapsa Porzingisa u NBA ligi ove sezone. Sjajni Dirk navodi da je košarkaš Njujork Niksa čak i bolji nego što je on bio u tim godinama.

RepublikaFoto: twitter.com/Dirk Nowitzki
Novicki se vrlo pohvalno izrazio o mlađem kolegi u NBA

- Igra u odbrani daleko više nego što sam ja ikada to radio - rekao je Novicki za "Post" u Nju Orleansu, dodavši - On je neverovatan jer ima savršen tajming, duge ruke, njegove blokade dolaze niotkud. Ofanzivno posmatrano, izuzeto lako pogađa sa distance. Zastrašujuć je. Dodao je sada i više driblinga svojoj igri, više okreta u reketu. Biće on problem mnogim rivalima, jako dugo - uveren je nemački košarkaš.

Na pitanje novinara da li bi Porzingis mogao da bude njegov naslednik u NBA, Novicki je ponudio odgovor koji će oduševiti mladog Letonca.

- Pa, on je već sada bolji od mene u tim godinama. Ja sam u prvoj NBA sezoni imao velikih problema, a on je imao sjajnu godinu za jednog početnika. Ako izbegne povrede, a nastavi da radi vredno, u šta uopšte ne sumnjam, samo će mu nebo biti granica - smatra 39-godišnji Dirk Novicki, koji nastupa za Dalas.

Sedamnaest godina mlađi Porzingis u svojoj trećoj NBA sezoni prosečno daje 24,5 poena, uz 6,7 skokova, 2,2 blokade i 1,3 asistencije po meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading