(VIDEO) FENOMENALNI MEČEVI U NBA: Domaćini posle velikih preokreta slavili

Autor:

Sport

29.12.2017

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kelti stigli minus od 26 razlike, Portland pobedio uprkos zaostatku od 18 poena, dok su Baksi slavili iako su morali prvo da nadoknade 20 poena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kajri Irving je bio najefikasniji u redovima Kelta

Najzanimljiviju utakmicu večeri odigrali su Boston i i Hjuston, prvoplasirani timovi istoka i zapada, koja se završila pobedom domaćina od pola koša, 99:98. Pobedi Bostona prethodio je veliki preokret. Domaća ekipa nadoknadila je zaostatak od 26 poena, najveći zaostatak koji je nadoknađen ove sezone.

Kajri Irving bio je najbolji strelac Kelta s 26 poena, a pobednički koš, nešto više od tri sekunde pre isteka vremena ubacio je Al Horford. Dejms Harden još je jednom predvodio Hjuston. Om je sinoć ubacio 34 poena, a ima je i 10 asistencija i 6 skokova, ali i s osam izgubljenih lopti.

Portland je na svom parketu pobedio Filadelfiju 114:110, na krilima Šabaza Napiera koji je ubacio 23 poena, najviše do sada u ovoj sezoni. Dario Šarić u porazu 76-ersa ubacio je 25 poena uz odlične procente šuta – iz igre 10/12, za tricu 5/6. Šarić je takođe imao i devet skokova te četiri asistencije, a devet sekundi prije kraja, kada su 76-ersi smanji prednost Trailblazersa na minus tri napravio i jednu glupost – kod vraćanja lopte u igru ometao je Jusufa Nurkića pa su mu sudije dodelile tehničku nakon čega je domaća ekipa otišla na nedostižnu prednost.

I košarkaši Milvokija uspeli su da istope veliki zaostatak i dođu do trijumfa protiv Minesote - 102:96. Baksi su sredinom trećeg kvartala imali čak 20 poena zaostatka (54:74), posle čega je usledio veliki povratak.

Bakse je predvodio Erik Bledso sa 26 poena, šest aisistencija i pet ukradenih lopti, dok je Janis Adetokunbo imao 22 poena i 10 skokova. Po 14 koševa upisali su Kris Midlton i Džon Henson. Na suprotnoj strani Karl Entoni Tauns je ubacio 22, Endrju Vigins21, a Džerom Batler 20 poena. Nemanja Bjelica je na terenu proveo sedam minuta, ali bez učinka. 

U preostale dve utakmice takođe su slavili domaćini. San Antonio je su pobedio Nju Jork 119:107, Orlando Detroit 102: 89.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading