(VIDEO) Bil i Vol upropastili Božić u Bostonu! Velika trojka presudila Hjustonu

Autor: mozzartsport

Sport

26.12.2017

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Minesota razbila Lejkerse, Nemanja Bjelica odigrao pet minuta i ubeležio poen i dva skoka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rasel je ponovo dominirao

Oklahoma je u božićnom danu dobila ono pravo od Velike trojke, što je bilo dovoljno da se pokori Hjuston oslabljen neigranjem Krisa Pola - 112:107.

Mada, nije da se Tanderi nisu propisno namučili kako bi im se ispunila želja i upisala peta uzastopna pobeda. Rasel Vestbruk je dominirao terenom sa 31 poenom i 11 asistencija, od čega je čak 11 poena ubacio u završnoj četvrtini. Odlično su ga ispratili Pol Džordž sa 24 i Karmelo Entoni sa 20 poena, a zajedno su bili odgovorni za šest od osam Oklahominih trojki. Na sve to nadovezao se Stiven Adams s novim dabl-dablom od 15 koševa i 10 skokova.

Kada se sve to skupi i dođe do zaključka da su Oklahomine prve zvezde postigle 90 od ukupno 112 poena, jasno je zašto rezultat u ovim okolnostima nije mogao da bude drugačiji. Džejms Harden jeste predvodio Hjuston sa 29 poena, 14 asistencija i osam skokova, ali Raketama je nedostajala njegova nova, treća uzastopna partija sa 51 košem kako bi se nešto promenilo. Doduše, sinoć je imao pomoć Erika Gordona i Trevora Arizesa po 20 poena, dok je Klint Kapela skupio 19 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Polovo odsustvo se i te kako osetilo, posebno jer klupa Raketa nije odradila dobar posao. Opet, Hjuston je bio na samo posed zaostatka tri minuta pre kraja. Onda je Harden ušao u svoj „divlji“ mod i pokušao trojku iz nehata, što se završilo kaznom na drugoj strani. Ispostavilo se da je to bio ključni momenat utakmice. 

Vašington Vizardsi upropastili su Božić u Bostonu! Tačnije, Bredli Bil sa 25 i Džon Vol sa 21 poenom i 14 asistencija pokvarili su veliki praznik u prvoj božićnoj utakmici Seltiksa u svojoj dvorani ikada - 111:103. Da ne bude zabune - Kelti su odigrali čak 31 utakmicu na Božić, s tim da su 28 puta bili van kuće, dok su ubeležena i dva meča na neutralnim terenima.

Nisu samo Bil i Vol bili raspoloženi da Keltima pokvare uživanje, pošto su aktivno učešće uzeli i Oto Porter Džunior sa 20 poena, dok je Keli Ubre dodao još 16 koševa, čime su pomogli Vašingtonu da trijumfalno izađu iz prve utakmice ovih rivala još od onog sedmog meča u plej-ofu prošlog proleća.

Bostonu je ovo bio treći poraz u poslednje četiri utakmice. Kajri Irving i Džejson Tejtumsu postigli po 20, dok je Teri Rozije skupio još 16 poena. Mada, Boston je bio bliži trijumfu na startu poslednje četvrtine.

Upravo je Irving postigao, činilo se, važnu trojku za 95:90 na nešto više od šest minuta pre kraja, ali su Vizardsi odgovorili serijom 12:0. Bil je počeo seriju trojkom, onda i zakucavanjem posle ukradene lopte. Vol je brzo dodao dva poena, a onda i dva slobodna bacanja za nastavak serije. Za domaćina posle toga nije bilo povratka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading