Dragić o srpskim stručnjacima: KOKOŠKOVU I OBRADOVIĆU JE MESTO U NBA!

Autor:

Sport

13.12.2017

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MVP poslednjeg Evrobasketa Goran Dragić dao je zanimljiv intervju u kome je ocenio da Igor Kokoškov ima znanje da bude prvi neamerički trener nekog NBA tima, da bi Željko Obradović mogao tim stopama, te da je Luka Dončić spreman za najveće izazove.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dragić posebno ceni srpske košarkaške stručnjake

Slovenija je nedavno osvojila titulu prvaka Evrope, a Kokoškov je uz Dragića najzaslužniji za najveći sportski uspeh "dežele".

- Kokoškov nam je ulio poverenje u našu igru, poverenje koje ponekad nedostaje svakom profesionalcu. Bez Igora trijumf u Istanbulu ne bi bio moguć. Po mom mišljenju on je spreman da postane prvi Evrpoljanin glavni trener NBA ekipe. Ne znam koji bi to tim mogao da bude, ali to će se dogoditi. I to vrlo skoro - siguran je Dragić.

Igrač Majamija je potom upitan ko bi takođe da krene tim putem.

- Pre svega ću da spomenem trenera Fenerbahčea Željka Obradovića. On je jedan od najuticajnijih stručnjaka u evropskoj košarci. Takođe, treba da se spomene i Etore Mesina, koji je pomoćnik Grega Popovića u San Antoniju.

Dragić smatra da je as Real Madrida Luka Dončić spreman za najjaču ligu na svetu.

- Mislim da jeste. To je pokazao na poslednjem Eurobasketu i ove sezone u Evroligi. Luka je biser evropske košarke. Svi u njemu vide talenat Dražena Petrovića, a takvi igrači se retko rađaju - zaključio je Dragić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading