Košarkaška revolucija: MUNDOBASKET 2023. PRED 50.000 NAVIJAČA!

Sport

09.12.2017

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FIBA je na današnjoj svečanoj ceremoniji odlučila da organizaciju Svetskog prvenstva u košarci 2023. godine dodeli trima zemljama - Indoneziji, Filipinima i Japanu.

RepublikaFoto: twitter.com/PBAon TV
Tri zemlje će zajedničkim snagama pokušati da naprave jedan od kvalitetnijih turnira

Nakon što je postalo poznato da će Mundobasket 2019. godine biti održan u Kini, sada je jasno da će se i četiri godine kasnije najbolja svetska košarka igrati na azijskom kontinentu.

Zajednička kandidatura Japana, Filipina i Indonezije očarala je predstavnike FIBA, koji su im dali prednost pred Urugvaja i Argentine.

Činjenica koja je verovatno presudno uticala da ove tri zemlje dobiju organizaciju Mundobasketa jeste podatak da će se završnica održati u "Filipini areni" koja ima kapacitet od neverovatnih 51.898 mesta!

Domaćin u Indoneziji biće Džakarta, u Japanu Okinava, a preostala tri grada na Filipinima su Kezon, Pasaj i Pasig.

Japanci i Filipinci već imaju iskustva u održavanju košarkaških turnira na njihovoj teritoriji, pošto su Japanci 2006. godine bili domaćini najveće košarkaške svetske smotre, dok je na Filipinima turnir održan 1978. godine.

U Japanu je selekcija SCG završila takmičenje u osmini finala, pošto je budući prvak sveta Španija bila bolja. U Manili je Jugoslavija osvojila drugu titulu, pobedivši SSSR u finalu posle prodružetka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading