Veliko FIBA takmičenje u SPENS-u pose deset godina

Autor:

Sport

03.12.2017

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FIBA je dodelila kontinentalno takmičenje Srbiji i Novom Sadu, prvi put od 2007.

RepublikaFoto: facebook.com/SPENS
Novi Sad hala "Spens"

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) dodelila je Srbiji organizaciju Evrobasketa za kadete 2018. godine, pa će se u Novom Sadu sledećeg leta takmičiti najbolji igrači Starog kontinenta uzrasta do 16 godina.

- Velika je stvar što ćemo biti domaćini kadetskog Evropskog prvenstva, s obzirom na to da Srbija od Svetskog prvenstva 2007. nije organizovala veliko takmičenje za mlađe kategorije. Smatram da imamo i ekipu koja će da se bori za najviši plasman, a taj šampionat će nam dobro doći kao uvertira za Evropsko prvenstvo za žene 2019, čiji smo domaćini - rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević.

 
RepublikaFoto: St/R.Bibić
Dejan Tomašević

Operativac KSS rekao je da nema sumnje da će Srbija biti dobar domaćin.


- Sigurno da je i odlično organizovan predolimpijski turnir prošle godine bio prava preporuka. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i verujem da će Novi Sad biti odličan domaćin i da će dvorana SPENS biti puna, pogotovo u samoj završnici šampionata, u kojoj očekujem i našu kadetsku reprezentaciju - dodao je Tomašević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading