ŽELJKU TROFEJ, RADONJI FENJER: Partizan čeka uspešnija sezona od Crvene zvezde

Autor:

Sport

25.07.2021

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši najveći košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda ove sezone su pomerili granice svojih budžeta da bi bili što konkurentniji na Jadranu i u evrokupovima.

RepublikaFoto: Starsport
Željko Obradović i Dejan Radonjić

 Međutim, prema predikcijama bukmejkera, beogradske večite rivale očekuju dijametralno suprotne sezone. Tačnije, Obradovićevom Partizanu predviđa se osvajanje evropskog trofeja, a Radonjićevoj Zvezdi trebalo bi da pripadne "fenjer" Evrolige, odnosno poslednje mesto.

Prema evropskim kladionicama, crno-beli su glavni favoriti za titulu u Evrokupu, koja bi im garantovala plasman u Evroligu bez obzira na učinak u ABA ligi. Kvota da će Partizan osvojiti trofej jeste 3,50, a prve pretnje klubu iz Humske trebalo bi da budu Virtus i Valensija (kvote 5,00).

EVROKUP

1. Partizan 3,50

2. Virtus 5,00

3. Valensija 5,00

4. Lokomotiva (K)  10,00

5. Huventud  15,00

EVROLIGA

1. Efes 4,00

2. Barselona  4,50

3. CSKA 6,00

4. Real 9,00

........

18. C. zvezda 151,00

Favorizovanje Partizana sasvim je logično jer su crno-beli pre pandemije koronavirusa sa Trinkijerijem i znatno jeftinijim timom bili na pragu osvajanja ovog takmičenja. Dolaskom najboljeg trenera Evrope Željka Obradovića i uz dosadašnja pojačanja Kevina Pantera, Rodionsa Kuruksa, Zeka Ledeja, Alekse Avramovića i Dalasa Mura jasno je da se u Partizanu ne šale. A nove akvizicije se tek očekuju.

S druge strane, Crvena zvezda je minulu sezonu Evrolige okončala na pretposlednjem 17. mestu i bukmejkeri veruju da će i ove sezone biti na tom nivou. Ipak, trener poput Dejana Radonjića i pojačanja u vidu Nikole Kalinića, Luke Mitrovića, Erona Vajta i Nikole Ivanovića tek bi trebalo da nagoveste ambicije crveno-belih. Jer, kao i u slučaju Partizana, nove bombe se tek očekuju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading