(VIDEO) Lebron upucao grizlija, Portland pao kod kuće

Autor:

Sport

03.12.2017

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Klivlend Kavalirsa uspeli su da pred svojim navijačima izađu na kraju sa Memfis Grizlisima, Portland na svom terenu poražen od Nju Orleans Pelikansa, dok su Boston Seltiksi ostvarili novi trijumf protiv Finiks Sansa 116:111.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lebron ponovo vukao ekipu do pobede

Sve je išlo u obećavajućem smeru za Kavalirse kada su drugu deonicu dobili rezultatom 38:20 i otišli na odmor sa lagodnom prednošću. Međutim, opuštenost ih je skupo stajala, pošto su gosti iz Memfisa na dva minuta do kraja stigli do nerešenog rezultata 109:109.

Tada je na scenu morao da stupi kralj. Lebron Džejms je pogodio 13 uzastopnih poena i doneo svom timu trijumf od 116:111.

Lebron je bio i najefikasniji sa 34 poena i 12 asistencija, dok je Kevin Lav meč završio sa 20 poena i 11 skokova. Džej Ar Smit je dodao 17, a Dvejn Vejd sa klupe 16 poena.

Kod Memfisa se istakao Tajrik Evans sa 31 ponom uz 12 dodavanja, kao i Mark Gasol sa 27 poena.

Zanimljiv je i podatak da je ovo bio 11. uzastopni trijumf za Kavalirse, a isti takav niz imaju i košarkaši Memfisa, ali u broju poraza.

Portland je kod kuće doživeo poraz od Nju Orleans Pelikansa 116:123. Imao je domaćin vođstvo kroz dobar deo prvog poluvremena, ali su onda stali i prepustili gostima dominaciju.

Nju Orleans Pelikansi prekinuli su seriju od tri poraza, a najzaslužniji za pobedu bio je Demarkus Kazins, koji je meč završio sa 38 poena, osam skokova i jednom blokedom.

Kod Blejzersa se istakao se Demjan Lilard sa 29 poena, osam asistencija i pet skokova, a Lenard i Mekalum su dodali po 17. Centar iz BiH Jusuf Nurkić meč je završio sa osam poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading