MILVOKI JE NOVI NBA ŠAMPION: Brutalni Janis brojao do 50, Baksi PREOKRETOM srušili Finks i osvojili titulu posle pet decenija!

Autor:

Sport

21.07.2021

05:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baksima je prvo šampionsko slavlje još od 1971. godine doneo MVP finala Janis Adetekumbo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Janis Adetekumbo slavi trijumf Milvokija nad Finiksom

Košarkaši Milvokija savladali su Finiks sa 105:98 (29:16, 13:31, 35:30, 28:21), na krilima fenomenalnog Janisa Adetekumba, pa su sa ukupnih 4:2 slavili u velikom NBA finalu.

Grk je odigrao neverovatan šesti susret koji je završio sa čak 50 poena, uz 14 skokova i pet blokada, čime je potpuno "rasturio" Sanse.

Janisa je perfektno služio šut iz igre (16/25), pogodio je čak 17 od 19 slobodnih bacanja, a podelio je i dve asistencije. U redovima Baksa pratili su ga Midlton sa 17 i Portis sa 16, dok se u poraženom sastavu istakao veteran Kris Pol sa 26 koševa i pet uspešnih dodavanja. Ipak, Sansima je falilo još raspoloženih igrača, a naročito nije išlo Devina Bukera koji je postigao 19 poena, ali uz 8/22 iz igre, uz 0/7 van linije 7,25.

Što se samog toka meča tiče, Milvoki je već u prvoj četvrtini uspeo da stekne dvocifrenu razliku (29:16), ali je Finiks furioznom igrom u drugom kvartalu preokrenuo rezultat (47:42). Ipak, Baksi su nošeni podrškom publike i raspoloženim Adetekumbom odigrali izuzetno efikasno drugo poluvreme sa ubačena 63 koša, te su u završnici rutinski priveli utakmicu kraju.

Inače, Milvoki je postao peti tim u istoriji NBA finala koji je uspeo da trijumfuje nakon početnog zaostatka od 2:0 u seriji, kao i prva franšiza koja je to učinila sa četiri vezane pobede još od okršaja Majamija i Dalasa 2006. godine. Naravno, za najkorisnijeg igrača finalne serije proglašen je Janis, kome je ovo bio treći duel u seriji u kome je uspao da zabeleži dabl-dabl učinak sa 40+ poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading